foradia elgrat

El carril bici que uneix el Centre amb la Zona Nord comença a ser una realitat

Les obres s'aniran executant per trams i el primer d'ells ha sigut el que va per l'avinguda Alameda Camilo Sesto, des del carrer Espronceda fins a Góngora. L'obra és finançada en un 90% pels fons europeus Next Generation

Les obres per a unir el Centre amb la Zona Nord d’Alcoi mitjançant un carril bici han començat, concretament, en el primer tram a l’Alameda Camilo Sesto, des del carrer Espronceda, fins a Góngora. En total el carril tindrà una distància de 2.900 metres, i serà de doble sentit. Aquest anirà des de l’avinguda País Valencià, fins al Polígon Cotes Baixes. Als trams que hagen de passar pels ponts, es posarà un espai marcat per a la circulació de les bicicletes, sols en el sentit del trànsit rodat. A més a més, segons l’estudi de trànsit, s’ha considerat que és viable la modificació de l’actual secció de tres carrils de circulació en la majoria del recorregut, per un que done cabuda de manera segura als ciclistes. Una vegada estiga el carril fet, el transport urbà circularà pels dos carrils que quedaran per a la circulació, cosa que des del consistori han considerat que no crearà problemes.

Pel que fa a l’obra l’actuació consistirà en la retirada del paviment actual, l’elevació del carril bici arran de la vorera, i el seu asfaltat. La separació entre la zona de trànsit i el carril bici estarà separada per una jardinera, per la qual cosa es farà una instal·lació d’aigua per a poder regar. És important destacar que aquesta modificació no canviarà ni eliminarà places d’aparcament.

El projecte és finançat en un 90% per fons europeus Next Generation gràcies a les Ajudes a municipis per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la Unió Europea. El cost total d’aquestes obres ha sigut de 822.420 euros.

Des de l’Ajuntament d’Alcoi han assenyalat que l’ús del carril bici ha augmentat, i que això s’ha pogut demostrar en el pas ciclopeatonal a l’altura d’El Romeral, on es van comptabilitzar més de 100.000 passos, incloent-hi vianants i ciclistes. Aquest recorregut té una distància de 9 quilòmetres, que va des de la Via verda, a l’altura de Batoi, fins a la passarel·la que uneix Alcoi amb Cocentaina. En el seu moment aquest projecte va ser finançat en un 50% pels fons europeus Feder.

Jordi Martínez, vicealcalde de la ciutat, i regidor de Mobilitat, ha argumentat que: “Queda demostrat que cada vegada són més les persones que utilitzen el carril bici, d’ahí que considerem viable continuar ampliant-lo”. Pel que fa al projecte d’aquest nou carril, ha explicat que “suposarà una millora de la mobilitat sostenible de la ciutat, i es tracta, sens dubte, d’un bon projecte per a la ciutadania, que a més, ve finançat en un 90% pels fons europeus Next Generation”.

Així i tot, el regidor s’ha volgut a la població per a dir que: “Demanem disculpes a la ciutadania, ja que les obres estan generant molèsties en la seua execució, però són necessàries per al present i el futur de la ciutat. A més, no s’eliminaran les places d’aparcament en la zona, i es millorarà la gestió de les càrregues i descàrregues”.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *