foradia cdturisme

La importància d’impulsar activitats per a motivar l’alumnat

El director de l'IES Pare Vitòria, Toni González, ha fet un repàs de tot el que s'organitza al centre i ha explicat com repercuteixen aquest tipus d'activitats en l'alumnat

L’IES Pare Vitòria d’Alcoi estarà gaudint des del dia 3 al 10 de febrer de la Setmana Cultural. Aquest és un moment molt esperat per l’alumnat, ja que, en aquests dies, tot el professorat prepara diferents activitats com tallers, excursions, conferències o concursos, perquè així puguen adquirir nous coneixements d’una forma més dinàmica. Per al director de l’institut: “El que suposa la Setmana Cultural per a l’alumnat és un aprenentatge més significatiu, perquè estem agafant tots els sabers que tenim a les sessions lectives, i l’alumne pot veure la importància que té allò que hem donat en una classe normal. Per exemple, quan fem un concurs com el ‘Mortal Kombat’, el que s’estan fent són preguntes de les matèries que s’estan donant durant tot el curs, i entre ells hi ha rivalitat, i això fa que aprenguen”, i posa també d’exemple les Olimpíades: “Ens agrada molt participar en Olimpíades, i també té un poc eixa idea. No es té en compte el que passarà en l’Olimpíada per a la qualificació, sols els convidem a participar, i els ajudem, i ahí trobem que d’una cosa que no servirà per a nota, l’alumne s’esforça més, i vol anar a més, i vol fer-ho bé. Això és excel·lent per a la nostra societat, que l’alumnat aprenga”. Respecte a les activitats d’enguany, González assegura que totes les activitats que s’han preparat li agraden.

Però, aquesta no són les úniques activitats que es fan al Pare Vitòria, i és que, durant tot el curs, a més de fer més excursions, també es preparen per a les 13 hores esportives: “S’implica tot l’alumnat, i a més, aprofitem i no sols tractem la part esportiva, també posem una sèrie de normes per a cada esport que es practica, i han de treballar en equip, i ells mateixos han de posar nom a eixe equip, cosa que ens fa treballar en la coeducació, ja que demanem que siguen noms respectuosos”.

A banda, l’alumnat d’aquest centre, ja siga de l’ESO, Batxillerat, o de Formació Professional, té la sort de poder participar en diferents programes Erasmus. Pròximament, alguns d’ells visitaran llocs com Praga, o Dinamarca: “Som diferents països els que engloben la Xarxa de Formació Professional a nivell Europeu. Col·laborem en els intercanvis perquè l’alumnat faça pràctiques en altres països, i moltes vegades es queden a treballar allí. Podem estar orgullosos d’aquest aspecte”.

Toni González assegura que en l’IES Pare Vitòria continuaran treballant per a poder dur a terme més activitats i projectes i assenyala que: “Som un centre amb molts projectes, i el que necessitem són més recursos materials i més recursos humans per a poder dur-los endavant”.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *