foradia subscriutegrat

Agullent celebra per fi els seus Moros i Cristians amb càrrecs festers

L'any passat i, després dels dos anys de pandèmia, aquesta localitat de la Vall d'Albaida, va celebrar les seues festes en honor a Sant Vicent Ferrer, però sense tindre càrrecs. Enguany, tal com ha contat la seua regidora de Festes, Marisol Fernández, ha tornat la normalitat

Fotografía de Pedro Estudi Fotogràfic./

Una setmana després de la Setmana Santa, Agullent es vesteix de festa amb la celebració dels seus Moros i Cristians en honor a Sant Vicent Ferrer. Enguany aquesta festa se celebrarà entre els dies 14 i 18 d’abril, i el poble ja té tot preparat per a gaudir d’aquests dies tan importants. L’any passat, després de dos anys de pandèmia, Agullent ja va celebrar els seus Moros i Cristians, però va fer-ho sense tindre càrrecs, però, enguany, ja per fi, el poble podrà traure al carrer aquestes festes amb total normalitat. Marisol Fernández, regidora de Festes de la localitat, ha estat comentant com és aquesta celebració.

El dia 14 començarà la programació amb un concert de l’orquestra Límite a la Font Jordana. L’endemà, a les 19:30h tindrà lloc l’entrada de bandes de música, i a la nit, se celebrarà la desfilada humorística, que culminarà amb l’actuació de l’orquestra La Tribu. Els actes ja oficials de les festes de Moros i Cristians s’iniciaran el diumenge 16 d’abril, amb la Diana de Gala, que començarà a les 7:30h. Finalitzat aquest acte tindrà lloc l’Entrega de Banderes a la plaça Major.

Haurem d’esperar fins a la vesprada per tal de veure un dels actes més importants, les entrades. A les 18h, les tropes de la creu desfilaran pel poble, i seguidament, ho faran les de la mitja lluna, en total 4 filaes cristianes, i 4 mores. La festa continuarà a la nit amb la Retreta amb fanalets, i l’arbolà. El dilluns 17 d’abril continuarà sent un dia carregat d’actes, i és que a les 8h començarà un dels actes més típics de la localitat, el Combregar d’Impedits: “És l’acte més típic d’ací, crec que no es fa en quasi cap poble. Acompanyem al retor del poble en processó quan va a donar la comunió als malalts”, explica Fernández. El dia continua amb la pujada a l’Ermita, una cercavila, mascletà, processó, i a la nit, un castell de focs d’artifici.

L’últim dia d’aquestes festes, el dia 18 d’abril, es duran a terme les Ambaixades, un acte que amb el pas del temps s’ha anat fent cada vegada més important segons ha assenyalat la regidora: “Les ambaixades són un acte al qual li donem molta importància. Aquest càrrec de la festa ha anat agafant força en el poble, es preparen moltíssim el guió. Crec que el poble això ho agraeix i ho fa saber, que són dos persones molt importants per a les nostres festes”.

“Crec que els nostres Moros i Cristians són especials perquè cuidem molt als nostres festers. Estem tot l’any amb preparatius, i són unes festes que fan molta germanor. Per a nosaltres la filà és la segona família. És la casa de tots els components”, assegura l’edil de Festes, que aprofita l’ocasió per a convidar a la gent: “Tenim unes festes molt completes, hi ha activitats per a xiquets a la Font Jordana, i a les nits tenim orquestres i Djs. Convidaria a la gent a qualsevol acte i qualsevol dia, i podrà comprovar que el nostre poble sempre està obert”.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *