foradia elgrat

Nou protocol contra les agressions i assetjaments sexuals a Alcoi

La iniciativa va nàixer a través d'una proposta del grup Guanyar Alcoi, amb motiu dels fets recentment succeïts a altres ciutats, i a Alcoi, cosa que per a la plataforma municipalista ha posat de manifest "la necessitat d'una guia per a saber com actuar"

Guanyar Alcoi va proposar al darrer plenari la necessitat d’elaborar un protocol que coordinarà a les persones responsables i treballadores d’oci nocturn per a facilitar que puguen detectar situacions potencialment perilloses o incòmodes i per a atendre a les víctimes d’agressions, a fi de garantir que aquests espais tinguen un rol actiu contra la violència masclista.

La iniciativa, segons argumenta la plataforma municipalista ha sorgit davant els fets succeïts recentment en altres ciutats, cosa que “ha posat de manifest la necessitat d’una guia per a saber com actuar”, indiquen des de la plataforma. A més a més, expliquen que: “Els locals d’oci nocturn, discoteques, bars, festivals, etcètera, són espais de trobada i relació que, com altres espais d’aquest tipus, de vegades es converteixen en l’escenari de comportaments que impedeixen que tothom puga gaudir-ne igual. La violència sexual o l’amenaça de patir-la és una de les formes prioritàries de limitació d’accés als espais públics en clau d’igualtat per a les dones. Els locals d’oci nocturn, igual que la resta d’espais que habitem, són espais on es poden produir agressions sexuals o comportaments abusius de tipus sexual. Però, sobretot, poden ser espais de captació i apropament que poden acabar en una agressió sexual a l’espai públic, el transport públic, o un domicili, els llocs on amb més freqüències es produeixen aquestes mostres de violència de gènere”.

El regidor de la formació, Pablo González, ha expressat que aquesta és una iniciativa que ja s’ha fet en altres ciutats, i ha incidit en la necessitat d’incloure en aquest protocol mesures contra altres agressions i delictes d’odi i discriminació tals com la LGTBI-fòbia, racisme i xenofòbia, o crear-ne un altre específic. En les últimes setmanes s’han denunciat agressions d’aquest tipus a Alcoi, i segons comenta el regidor: “Creiem que seria interessant aprofitar l’oportunitat que s’adreçaren també aquestes qüestions discriminatòries i se li donara també el pes que tenen vista la necessitat de conscienciació i de la importància que té saber actuar correctament per a protegir de la millor forma a les víctimes”.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *