foradia pressupostparticipatiualcoi

Podem Alcoi fent poble

• Antonio Montiel, l’alcoià Josep Almeria i la diputada estatal Àngela Ballester van protagonitzar l'acte en el qual van explicar el context polític que vivim • No es pot permetre caure en els errors que els partits tradicionals han caigut

podem acte alcoi

Podem prepara es eleccions del 26 de juny.| lesmuntanyes.com

Ens precipitem a noves eleccions. 26 de juny els ciutadans tornarem a votar as nostres representants públics. Semblara que l’acte de Podem Alcoi del 29 d’abril fóra el primer acte de precampanya de la formació. Però no. Va ser un acte comarcal rutinari. La visita dels representants autonòmics i estatals de Podem a les localitats, per conversar amb el personal, explicar les seues actuacions institucionals i conéixer la realitat territorial concreta és constant.

Per això els diputats autonòmics Antonio Montiel i l’alcoià Josep Almeria i la diputada estatal Àngela Ballester van protagonitzar un acte en el qual van explicar el context polític que vivim: el PSOE, balafiant una oportunitat històrica, no ha volgut formar un govern progressista: va assumir el programa econòmic de Ciudadanos, un programa molt pròxim al del PP, que en resum en afavorir els interessos de les grans fortunes, les grans empreses i els grans accionistes en detriment de l’economia del carrer.

A continuació, els diputats van respondre les qüestions que els assistents van plantejar: les institucions públiques no estan dotades de mecanismes que eviten la corrupció, però, en la mesura del possible, Podem està renovant-les. El deute públic s’utilitza per part dels polítics i els poders financers de la mateixa manera que el deute extern dels països del Tercer Món, per segrestar als pobles. El sistema sanitari ha de deixar d’afavorir els interessos de les grans farmacèutiques per dedicar-se a les necessitats de la gent. Etc. Etc. Etc.

Una novetat comentada: la possible confluència de Podemos amb, a banda de les plataformes i partits territorials, Esquerra Unida. Hi ha qui no ho té clar: en els darrers anys, EU no ha sigut capaç de seduir a la majoria de la societat, i ha caigut en errors. Però és una formació que, a banda de compartir programa amb Podemos, compta amb gent valuosa. El desproporcional sistema electoral penalitza les divisions polítiques. L’enemic és massa gran. Les divisions resten força. Les enquestes diuen que, amb la confluència el sorpasso al PSOE és molt probable, inclús al PP (recordem que Podem en les campanyes es dispara).

podem alcoi mitingUna pregunta del públic interessant: amb el nou Secretari d’organització, Pablo Echenique, Podem està replantejant la seua organització, ¿camina cap a l’afiliació militant de quota? La resposta de la diputada i membre del consell estatal: no. Podem no és un partit tradicional, és un partit-moviment. No es pot permetre caure en els errors que els partits tradicionals han caigut. La història és una font d’aprenentatge important. Ha d’estar obert a tota la societat. De fet està nodrit de gent que prové d’espais molt variats i diferents.

Podemos s’ha de desdibuixar amb la gent del carrer, amb els moviments socials, amb els activistes que defenen un món millor, amb els comerços i petites empreses que fan un servei a la comunitat, amb els treballadors, amb els joves condemnats a viure en la precarietat, amb els aturats, amb els autònoms… Eixe és el seu potencial. A les eleccions municipals Podem Alcoi ja es va desdibuixar amb les plataformes ciutadananes (A Alcoi Guanyar). Ara comença una nova etapa: l’etapa de fer poble.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *