foradia subscriutegrat

Alcoi presenta a l’IVACE un projecte de millora de polígons de la ciutat

El pressupost d'aquestes obres és de més de dos milions d'euros, però, des del consistori es confia que la Generalitat puga cobrir el 80% de la inversió, la qual cosa faria que les arques municipals s'encarregaria de cobrir uns 600.000 euros

L’Ajuntament d’Alcoi ha presentat a l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), una proposta per a optar a ajudes per a actuacions en àrees industrials per valor de 2.248.298 euros. Des del consistori es confia que la Generalitat assumisca el 80% d’aquesta quantitat, per la qual cosa, s’ha previst una partida de 623.903 euros del pressupost per a poder assumir el cost restant de la inversió.

Jordi Segura, regidor d’Indústria, ha declarat que: “Es tracta d’una proposta completa i ambiciosa, que recull les principals reivindicacions de les empreses i que contribueix al nostre pla de millorar totes les àrees industrials d’Alcoi per a fer-les més competitives i atractives”. L’edil confia que la subvenció de l’IVACE cobrisca el màxim percentatge del cost del projecte, i ha recordat que “l’Ajuntament d’Alcoi ha invertit set milions d’euros en actuacions en les diferents àrees industrials de la ciutat”.

Aquest projecte s’ha consensuat amb la Cambra de Comerç, representants dels polígons i de les associacions empresarials FEDAC, Dato i Jovempa, gràcies a una reunió on es van recollir les principals necessitats del sector.

El polígon de Cotes Baixes, que té una EGM constituïda, concentrarà quasi la meitat de la inversió prevista, amb projectes valorats en 1.099.827 euros, entre els quals destaquen la millora de l’accessibilitat als carrers A, B, i C, la connexió per a vehicles de mobilitat personal entre els carrers A, B, C, i E, així com la millora de la part baixa del talús del carrer B, la creació d’un pas intel·ligent en la intersecció del carrer B amb l’avinguda de la Hispanitat, i d’un altre al carrer C, davant de l’IES Cotes Baixes, una rotonda en l’encreuament de Mirasierra; un pas subterrani en la rotonda Nord, i la millora de la xarxa d’hidrants del polígon.

Pel que fa al polígon de Cotes Altes, es pretén millorar la jardineria del carrer Filà Cordó, i seguir amb la renovació de façanes. També es vol fer una actuació en el col·lector existent al carrer Filà Aragonesos i es crearà un directori d’empreses en l’entrada del polígon. Per a aquesta zona hi ha projectes valorats en 160.666 euros.

En aquests dos polígons també s’instal·larà una xarxa de càmeres de vigilància i de lectura de matrícules.
En el polígon del Castellar les actuacions se centraran en la intersecció de la carretera de Banyeres amb el Carrer Corporació Musical Primitiva i la rotonda de Sotarroni, on els industrials demanen que siga remuntable. El cost d’aquestes obres està previst que siga d’uns 250.100 euros.

Els treballs que s’han proposat per al polígon Santiago Payá consisteixen en la reconstrucció del ferm de la calçada i la vorera en la glorieta situada al carrer Filà Asturians, el tractament integral de la senyalització horitzontal al carrer Filà Benimerins, l’ampliació del mur perimetral per a protegir el desnivell existent entre aquest carrer i la riba del riu Barxell, i es repararà la vorera. A més a més, es posarà nova senyalització i s’ampliarà la col·locació de bol·lards en la rotonda. Per a aquest polígon es destinaran 288.535 euros.

Finalment, La Beniata també comptarà amb una inversió de 449.170 euros, que serviran per a reurbanitzar els carrers Filà Navarros i Filà Verds, s’inclourà la canalització del cablejat aeri, la reurbanització de carretera Font Roja, i la construcció d’una mini glorieta al carrer Filà Navarros.


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *