foradia barnasants

Ivace Energia rep un total de 92 sol·licituds per a l’autoconsum elèctric en comunitats d’energies renovables

El pressupost per a 2022 és de 5 milions d'euros, la qual cosa suposa un augment del 150% respecte a l'any 2021

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, depenent de la conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, ha rebut un total de 92 projectes, en la tercera edició de la línia d’ajudes per a impulsar les instal·lacions d’autoconsum d’energia elèctrica en comunitats d’energies renovables.

Es tracta d’una línia dirigida a qualsevol comunitat d’energies renovables o comunitat energètica, ajuntaments, així com les comunitats de propietaris, a través de la qual se subvenciona fins a un 45% del cost dels projectes de les instal·lacions d’autoconsum d’energia elèctrica a partir d’energies renovables o energies residuals, en règim de comunitats d’energies renovables.

S’ha de destacar que el pressupost per a 2022 ascendeix a 5 milions d’euros, la qual cosa suposa un increment del 150% respecte al pressupost de 2021, que va ser de dos milions d’euros.

Aquest augment pressupostari, tal com ha explicat el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent és “conseqüència del compromís de la conselleria d’Economia Sostenible i Ivace Energia per aquest tipus de comunitats, que contribuïsquen a la democratització energètica, i en les quals, els ciutadans i ciutadanes es convertisquen en una part activa que participa i es beneficia de la producció, gestió, i el consum de l’energia local”.

La quantitat màxima subvencionable per projecte serà de 200.000 euros, i cal recordar que, en l’any 2021, l’Ivace va donar suport a un total de 48 projectes de Comunitats Energètiques Locals (CEL) en la Comunitat Valenciana.

A través d’aquest tipus de comunitats, la ciutadania es pot organitzar per produir, autoconsumir, gestionar i emmagatzemar la seua pròpia energia, generant beneficis no sols energètics, sinó també mediambientals, econòmics, i socials als seus membres o a les localitats on es porte a terme la seua activitat.

Com ha comentat Climent, les comunitats energètiques locals són un element “clau” en la transició energètica i des de l’Ivace “s’ha anat liderant” les accions per a aconseguir el desenvolupament i implantació massiva de les CEL al nostre territori, “donant suport a tots aquells projectes que contribuïsquen a la seua implantació i sent pioners en la posada en marxa d’una línia específica d’ajudes a les comunitats energètiques”.

Beneficiaris de les ajudes

Ivace Energia subvenciona fins a un 45% del cost de les instal·lacions d’energia solar fotovoltaica, per a la generació i autoconsum col·lectiu. No obstant això, la intensitat de l’ajuda podrà incrementar-se fins a 10 punts percentuals per a mitjanes empreses, i fins a 20 punts percentuals per a les xicotetes empreses, ajuntaments, entitats públiques, i institucions sense ànim de lucre.

Es considera comunitat energètica renovable, l’entitat jurídica que es base en una participació oberta i voluntària, autònoma i efectivament controlada pels seus membres, situats en les proximitats dels projectes propietat de l’agrupació, que siguen persones físiques, pimes, o autoritats locals, inclosos els municipis, i que desenvolupe projectes d’energia renovables, eficiència energètica i/o mobilitat sostenible.

La finalitat de l’activitat de l’agrupació ha de ser proporcionar beneficis mediambientals, econòmics o socials als seus membres o a les zones locals on actua, en lloc de beneficis financers.

Font: Ivace./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *