foradia subscriutegrat

Alcoi es posa d’exemple de com treballar enfront de la vulnerabilitat urbana

La regidora d'Habitatge, Maria Baca, ha assistit a la jornada 'Segregació i vulnerabilitats urbanes: processos i polítiques públiques a Espanya', on va exposar el treball que s'ha fet a la ciutat

Durant el divendres 10 de febrer, la Sala d’actes Joan Fuster de la Facultat de Geografia i història de la Universitat de València ha acollit la jornada ‘Segregació i vulnerabilitats urbanes: processos i polítiques públiques a Espanya’, amb motiu de la nova llei de barris que està pendent d’aprovació per part de la Generalitat Valenciana. En la jornada va estar present la regidora d’Habitatge, Maria Baca, que va explicar el punt de partida d’Alcoi en temes d’habitatge, barris i va relatar el procés d’intervenció social que es du a terme des de l’Ajuntament per a la millora i la garantia del dret a l’habitatge. “Alcoi és un referent i cal posar-ho en un bon escenari al costat d’altres experiències”, ha declarat la regidora.

En la segona part d’aquesta jornada es van tractar experiències locals enfront de la vulnerabilitat urbana a Espanya. Maria Baca, va mostrar les necessitats residencials d’Alcoi, el model d’intervenció social que es du a terme al Departament d’Habitatges, i les dificultats i reptes que té l’administració en la transformació i regeneració de les ciutats.

L’edil d’Habitatge ha destacat que: “És necessari que es promoguen jornades de reflexió comptant amb models teòrics que donen un horitzó a les nostres polítiques tenint en compte l’experiència local i les eines de les quals disposem les administracions des d’un punt de vista pràctic. L’oportunitat que ens brinda els fons europeus de transformació i regeneració de les nostres ciutats ha d’anar acompanyat de la perspectiva social per a no repetir models que generen discriminació i exclusió social i frenen l’avanç en la igualtat d’oportunitats”.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *