foradia cdturisme

El Ministeri de Transports i Mobilitat invertirà 9,6 milions d’euros per als accessos de la N-332 al seu pas per Oliva i Pego

Amb aquesta millora s'augmentarà la seguretat viària entre els punts quilomètrics 206,5 i 209 d'aquesta via. S'espera que les obres puguen començar en el quart trimestre d'enguany o en el primer de 2024

El Ministeri de Transports, Mobilitat, i Agenda Urbana ha anunciat que s’ha aprovat el projecte de Control d’accessos en la N-331 entre els quilòmetres 206,5 i 209, del terme municipal d’Oliva. En el comunicat oferit pel ministeri s’indicava que “el projecte aprovat servirà de base a les obres que es liciten, amb un pressupost estimat d’obra de 9,6 milions d’euros”.

Actualment, en aquest tram hi ha dos interseccions en ‘T’, amb carrils centrals d’espera per als girs a l’esquerra, que permeten l’accés a Pego (CV-678), i a les platges de la zona. A més del trànsit existent, sobretot durant l’estiu, cal considerar la proximitat d’aquestes dos interseccions, amb uns 620 metres aproximadament, i també, cal tenir en compte la proliferació d’accessos directes en els dos marges.

A causa d’aquestes circumstàncies, les administracions locals van plantejar diferents solucions per tal d’evitar el punt negre en el qual s’havia convertit aquesta carretera que acumula un trànsit constant durant tot l’any, i que es veu incrementat exponencialment en època estival.

En el projecte que s’ha aprovat, s’executarà un enllaç tipus ‘diamant’, amb pesos que unirà les dos interseccions ‘T’, i a més a més, s’executaran els camins de servei bidireccionals en tots dos marges per al control d’accessos en la mateixa N-332, entre aquests dos punts quilomètrics.

S’espera que les obres puguen començar a finals de 2023, o principis de 2024, tal com es va comprometre el director general de Carreteres en una reunió que va mantenir amb els representants dels dos municipis afectats.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *