foradia mediambient

La Setmana Santa d’Oliva ja té cartell anunciador

La Junta Central de Germandats ha presentat al guanyador en un acte on es va fer el lliurament de premis que va celebrar-se el 18 de febrer, a la presentació de les Padrines de la Setmana Santa del 2023

El dissabte 18 de febrer es va celebrar a Oliva l’acte de Presentació de Padrines de Setmana Santa 2023, per part de la Junta Central de Germandats de Setmana Santa d’Oliva. A més a més, també es va aprofitar per a lliurar els premis al cartell anunciador d’aquest any.

El cartell guanyador ha sigut ‘Caputxins’ de Daniel García Moragues, artista que ja va ser finalista en l’any 2022. L’artista és nascut a Gandia, i des de molt menut ha destacat en l’àmbit de la plàstica i l’art. Va compaginar els estudis d’Història de l’Art amb Belles Arts, i posteriorment va perfeccionar la seua tècnica fent cursos d’il·lustració a Alcoi i a Barcelona, gràcies als quals ha aconseguit molts èxits i reconeixements al món del disseny i del cartellisme. García ha obtingut un premi valorat en 600 euros.

Segons han declarat des de la Junta Central de Germandats: “Daniel és un fidel i vell company d’aquest certamen i les seues obres han estat la imatge de la Setmana Santa alguna vegada”.

L’alcaldessa de la localitat, Yolanda Balaguer, ha comentat que: “La Setmana Santa d’Oliva està en constant moviment, és un motor econòmic, cultural, educatiu, artístic i religiós per a molts veïns i veïnes d’Oliva, i això té molt de valor perquè promou el progrés en la nostra societat sempre mantenint els nostres costums i tradicions”.

En l’obra es pot veure una composició senzilla que destaca el caràcter penitencial de la Setmana Santa del poble, i on les cinc creus recorden els llocs més emblemàtics d’aquesta festivitat com són la Santanneta, Sant Roc, Santa Maria, Sant Francesc i la Capella del Rebollet. La paleta de colors escollida per l’autor indica la divinitat amb l’ocre, la humanitat a través del marró, i el roig grana per al sacrifici. Els penitents, tocats amb el caputxó i en múltiples direccions, ens recorden una setmana plena de processons on se’ns crida, des de l’anonimat, a comunicar i ser testimoni del misteri salvífic.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *