foradia pressupostparticipatiualcoi

IES Andreu Sempere i el Fòrum per la Memòria de Cocentaina parlen sobre els robatoris de bebés

El centre educatiu alcoià i l'entitat han organitzat diferents actes per a parlar sobre aquests fets que van ocórrer durant el franquisme, i anys després. El primer acte serà públic i se celebrarà el dijous 16 de març a les 19h al Centre Social Real Blanc de Cocentaina

L’IES Andreu Sempere d’Alcoi i el Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica de l’Alcoià i El Comtat han organitzat dos actes de la mà de l’Associació de Víctimes d’Alacant. Bebés Furtats i Adopcions Irregulars. Aquesta associació està formada per familiars i víctimes de possibles robatoris de bebés que van tindre lloc des de la Guerra Civil, durant tota la dictadura franquista, i, fins i tot, durant la transició.

“És un tema especialment dur, on les mares eren víctimes del robatori dels seus nens i nenes senzillament per la seua manera de pensar. Una pràctica habitual (a la instrucció del jutge Garzón es van identificar 30.000 possibles casos), que es va transformar en un negoci, més enllà de la ideologia feixista que sustentava aquesta pràctica”, expliquen des de les entitats organitzadores.

L’Associació ha participat en el projecte amb l’elaboració del documental ‘Morir tranquil·la. Bebés i mares furtades a terres valencianes’. Aquesta va ser una de les tragèdies més cruels des del final de la Guerra Civil, fins a finals del segle XX, en plena democràcia espanyola. Al documental es poden veure testimonis de persones coneixedores d’aquestes pràctiques de separacions forçades i de víctimes que busquen la veritat i els seus orígens biològics. La cinta té una durada de 48 minuts, i està produït per Juli Esteve, i per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana, amb guió i direcció de Sergi Tarín.

La presentació del documental es durà a terme el dijous 16 de març, a les 19, al Centre Social Real Blanc de Cocentaina; i el divendres 17 pel matí, a l’IES Andreu Sempere, només per a l’alumnat de 4t de l’ESO de Geografia i Història.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *