foradia subscriutegrat

La Banda a l’Escola de l’IES Andreu Sempere rep un premi d’innovació

L'institut alcoià ha estat premiat en la tercera edició dels Premis d'Innovació Educativa en la modalitat internacional que organitza el Consell General d'Andorra amb col·laboració de GAM21

El projecte de Banda a l’Escola de l’IES Andreu Sempere ha guanyat un premi a la tercera edició dels Premis d’Innovació Educativa, en la modalitat internacional. El premi, que du el nom Maria Geli, és organitzat pel Consell General d’Andorra amb la col·laboració de GAM21, espai de reflexió educativa.

El premi ha estat dotat per 12.000 euros, i s’ha compartit amb el projecte ExpesARTE del CEIP Federico Maicas de Torrent. És a dir, que cada centre ha rebut 6.000 euros del premi.

La Banda a l’Escola va iniciar-se en 2021, i a hores d’ara participen tots els cursos de l’ESO, dins del seu horari lectiu. En aquestes classes s’aplica la metodologia Classband Yamada i es segueix el model d’èxit francés de ‘l’Orchestre à l’école’, de la qual forma part el centre alcoià.

El jurat ha destacat que el projecte pren en consideració la tradició de les bandes al País Valencià per mobilitzar el centre escolar i les associacions de l’entorn de la ciutat, aportant innovacions pedagògiques com la possibilitat de desenvolupar l’aprenentatge musical de manera col·lectiva, la inclusió de l’alumnat i la promoció del plurilingüisme escolar. A més a més, també es demostra amb aquest projecte que la música pot ser una eina eficaç per a la millora de l’autoestima, la motivació i la cohesió social de l’alumnat. El jurat també ha destacat que la banda mobilitza un aprenentatge pràctic i experiencial eficaç, i que fomenta les relacions socials arrelades a la tradició cultural, i sobretot, una metodologia de treball basada en l’esforç personal i la constància, dins del treball de creació de produccions originals col·lectives.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *