foradia subscriutegrat

Les bandes de música calfen motors per a festes

La programació començarà el diumenge 12 de març amb l'Agrupació Musical Serpis d'Alcoi, i finalitzarà el diumenge 2 d'abril, de la mà de la Corporació Musical Primitiva d'Alcoi

Estem en el mes previ a la festa d’Alcoi, i com és habitual, les bandes de música de la ciutat, una peça imprescindible dels Moros i Cristians han organitzat els concerts d’exaltació de la música festera, que es duran a terme en els propers caps de setmana.

En aquestes audicions les bandes combinaran marxes clàssiques, pasdobles, fanfàrries, o peces d’estrena.

L’Agrupació Musical Serpis d’Alcoi serà l’encarregada d’encetar aquest cicle aquest diumenge 12 de març. En la seua actuació els assistents podran gaudir de marxes com ‘Marxa del centenari’, ‘Tabal i saragüells’, ‘Moros del Rif’, ‘Habibi’, o l’estrena absoluta de la marxa contrabandista ‘Isabel Sánchez’, de Lusa Monllor i Andrés Guerrero.

Seguidament, serà la Societat Unió Musical d’Alcoi la que farà el seu concert el diumenge 19 de març. Allí es podran escoltar peces com ‘Ambut’, ‘Alcodiànima’, ‘Tarde de abril’, o les estrenes de ‘Som de la Unió’, un pasdoble de Bene Ripoll; o ‘Al-Bassora’, una fanfàrria creada per José María Valls Satorres.

La Societat Musical Nova d’Alcoi tindrà el seu torn el dia 26 de març, i dins de la seua programació es podran escoltar ‘Penya Cadell’, ‘L’Ambaixador’, ‘Santos, poetas y guerreros’, o ‘Tempora Belli’. En aquest concert es comptarà amb la participació de la Coral Polifònica Alcoiana, i amb Barxell, Grup de Dolçaines i Tabals d’Alcoi.

Finalment, la Corporació Musical Primitiva tancarà els concerts d’exaltació de música festera d’aquest 2023 amb peces com ‘Els tres capitans’, ‘El Desgavellat’, ‘Als berebers’, ‘Aben Humeya’ o ‘Any d’alferes’. En aquesta ocasió s’estrenaran el pasdoble ‘La neta de Gustavo’, i ‘Crucis petra’, composicions de Jordi Monllor Oltra i Francisco Valor Llorens, respectivament. Per a l’ocasió estaran presents l’Agrupació Lírica ‘El Trabajo’, o el Grup de Dolçainers i Tabaleters La Cordeta.

Les entrades es podran adquirir a ticketalcoi o a les taquilles del Teatre Calderón, lloc se celebraran les actuacions, a les 11:45h.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *