foradia cdturisme

Cocentaina ultima els preparatius per a la celebració de La Mareta

Aquest dissabte se celebrarà la presentació del cartell i de la revista de la Mare de Déu del Miracle, i a més a més, des de La Pia Unió Mare de Déu del Miracle s'ha obert el termini per a l'elecció de comtes, mossén i suplicant

Després de Setmana Santa, Cocentaina viu un dels dies més importants del seu calendari. Es tracta de la celebració de La Mareta, i per això, ja s’estan preparant per a aquesta festivitat en honor a la Mare de Déu del Miracle.

Aquest dissabte, a les 20:15h, al monestir de la Mare de Déu, se celebrarà la presentació del cartell anunciador d’aquestes festes, així com la revista-programa. El cartell d’enguany ha sigut una obra de l’artista contestà, Francisco Albaladejo; i Joanjo Llorens s’encarregarà de presentar la revista.

L’acte és que comença el compte enrere per a la celebració del tridu marià. Una vegada realitzada la presentació, es penjarà el cartell a la façana del monestir i es podrà veure en tots els aparadors locals, anunciant que ja falta menys d’un mes per a festejar a la Mare de Déu del Miracle.

A partir d’eixe mateix dia es podrà arreplegar la revista al monestir, i també a les llibreries contestanes. La presentació es podrà seguir a través del canal de Youtube del monestir.

Un altre dels preparatius per a aquestes festes és l’elecció de comtes, mossén i suplicant. Per això, des de la Pia Unió Mare de Déu del Miracle, s’ha Obert el termini per a triar aquests càrrecs. Els xiquets que poden optar al paper de comtes i mossén són els que enguany estan cursant segon i tercer de primària. En el cas del suplicant, s’haurà de ser major d’edat.

Les inscripcions s’ha repartit als centres educatius de la localitat, però també estaran a les sagristies contestanes per als xiquets i xiquetes del poble que estiguen escolaritzats en altres municipis. L’elecció dels càrrecs infantils per a les festes de 2024 es durà a terme el dia 21 d’abril, dia de l’ofrena infantil, a la mateixa Església de Santa Maria.

Per altra banda, per a poder declamar la súplica, poema de Francisco Maíquez i Canet, que es recita el dia 19 d’abril abans de l’ofrena, els fulls d’inscripció estan a les sagristies de les parròquies de Cocentaina, i és allí on es podran dipositar. L’elecció de la veu que recitarà la súplica es farà el segon dia del tridu, el dia 20 d’abril, una vegada elegits els majorals després de la missa.

El termini d’inscripció estarà obert fins al dia 31 de març.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *