foradia subscriutegrat

Cocentaina tornarà a voltejar les campanes en honor a la Mare de Déu del Miracle

La capital del Comtat celebra el 19 d’abril la festivitat en honor a la seua patrona, per a la qual tenen preparades diversos actes

Els contestans i contestanes celebren el pròxim 19 d’abril les festes en honor a la Mare de Déu del Miracle. Un dia especial per a la localitat, que té preparats, per al 18 i 19 d’abril, diversos actes amb els quals reunir a tot el poble i commemorar el moment en què la imatge de la Mare de Déu va plorar 27 llàgrimes en la capella de Sant Antoni en 1520.

La Pia Unió és l’encarregada d’organitzar els diferents actes, que van començar durant els mesos previs, amb el traspàs de càrrecs; el pregó, a càrrec de la germana agustina, Ana María Juan Mira, i la presentació del cartell i la revista, que es van realitzar el passat mes de març. A més, com a pas previ al dia gran, se celebrarà del dia 11 al 17 un septenari de la Mare de Déu, on a més de resar una oració per cadascuna de les 27 llàgrimes, la missa de cadascun dels dies estarà oficiada per un retor diferent. Aquests actes es complementen amb activitats dels més joves, a càrrec dels juniors, i de la Unió Musical Contestana, que oferirà un concert en honor a la Mare de Déu del Miracle el dia 15 de vesprada, com també el va fer prèviament l’Ateneu Musical.

No obstant això, el dia 18 serà la vespra, un dimarts en el qual, a partir de les 12 del migdia, les campanes es faran escoltar arreu de la vila comtal per a anunciar les festes patronals. El mateix dia a última hora de la vesprada les característiques 27 fogueres enllumenaran la plaça per festejar aquest esdeveniment. Una jornada que donarà pas al dia 19, que es despertarà amb el so de les 27 salves per a, més tard, continuar amb la cercavila que realitzaran els majorals i membres de la Pia Unió acompanyats de la Colla Mal Passet. En aquest dia gran no pot faltar l’ofrena de flors i la tradicional súplica a la imatge, que uneixen a tot un poble entorn de la seua patrona, la Mare de Déu del Miracle.

Font: Javier Segura./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *