foradia subscriutegrat

Oliva modernitza la seu electrònica

Des de la Regidoria de Modernització i Administració Electrònica de l'Ajuntament de la localitat han dut a terme el programa 'Avancem Junts' amb l'objectiu de conscienciar i informar a la població sobre la importància d'utilitzar les ferramentes electròniques per a realitzar les gestions administratives

El departament de Modernització i Administració Electrònica de l’Ajuntament d’Oliva ha presentat les dades estadístiques sobre l’ús de la seu electrònica del consistori dins de la campanya ‘Cada vegada més persones usen la seu electrònica’. L’objectiu d’aquest programa ha sigut donar a conéixer a la ciutadania la importància de fer servir ferramentes electròniques per a realitzar gestions administratives de forma eficaç i amb efectes positius sobre el conjunt de la societat.

Josep Escrivà, regidor d’aquesta àrea, ha declarat que: “Ara fa un any que s’ha implementat el nou gestor d’expedients i la nova seu electrònica, i des del primer moment hem tingut clar que una autèntica ciutat digital implica apostar per una transformació digital que avance conjuntament amb les persones, per això el lema triat des de la Regidoria de Modernització de l’Ajuntament d’Oliva és ‘Evolucionem Junts’. Volem que la digitalització beneficie a la ciutadania, estalviant-li temps, recursos, i desplaçaments innecessaris, i ho hem fet simplificant les ferramentes perquè portar a cap els tràmits siga cada dia més senzill i àgil per a totes i tots”.

Durant aquesta legislatura aquesta regidoria ha incorporat serveis a la seu electrònica com la Clau Firma per a poder signar amb certificar o DNI electrònic i sense certificat, amb clau permanent i plau pin “una novetat que està fomentant l’ús de la Seu Electrònica, també als dispositius mòbils”, ha explicat l’edil. També s’ha implementat centenars de gestions guiades via seu electrònica, la integració amb el sistema de padró per poder sol·licitar certificats individuals de padró des de casa i generats automàticament. Una altra de les novetats és que s’han potenciat l’ús de les ferramentes electròniques de l’Ajuntament d’Oliva, segons fons del departament responsable, ha sigut que s’han impartit cursos anuals per a utilitzar la Seu Electrònica, i també sobre digitalització avançada o la instal·lació de quioscos digitals i cita prèvia telemàtica i presencial, o punts de wifi gratuït en els carrers i places del nostre municipi.

Escrivà també ha volgut assenyalar que: “Des de la Regidoria de Modernització també hem treballat per tal de minimitzar el màxim possible l’escletxa digital i per aquest motiu l’Ajuntament d’Oliva ofereix un servei d’assistència presencial reservada per ajudar a les persones majors, col·lectius vulnerables amb dificultats econòmiques o amb poques habilitats digitals”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *