foradia subscriutegrat

Un Sant Jordiet contrabandista de la mà de Nicolás Sánchez Linares

Amb sols set anys, però molta vitalitat, Nicolás representarà al patró d'Alcoi durant les pròximes festes de Moros i Cristians, gràcies a la sorpresa que li van donar els seus pares, Luís i Ángela

Nicolás Sánchez Linares pertany a la Filà Contrabandistes des de que va nàixer en 2015, i ara, amb encara set anys serà el pròxim festeret que tinga el privilegi de representar a Sant Jordi a les pròximes festes de Moros i Cristians d’Alcoi.

Aquest xiquet inquiet està vivint aquest any tan intens acompanyat de la seua família. El seu pare, Luís, encara que és de Pamplona, viu la nostra festa com un alcoià més, i sa mare Ángela, festera des de menuda, que ha sigut l’encarregada de transmetre aquesta passió per les festes. Nicolás també té un germà major a Pamplona que de segur que està pendent de cada moment important que viu la seua família a Alcoi.

Per a Nicolás ser el Sant Jordiet 2023 va ser tota una sorpresa, i és que  Luís i Ángela van decidir presentar-lo al concurs sense dir-li res. Eixe 16 de juny de 2022, Luís va estar present al sorteig, acompanyat pels seus amics i familiars, i ell mateix confessa que tenia el pressentiment de què el seu fill seria l’elegit per l’atzar: “No ho esperava, però sí que tenia com una sensació dins estranya. L’any passat es va fer com una germanor entre les festes de San Fermin i les de Sant Jordi, i al ser jo de Pamplona, vaig pensar que podria ser una casualitat. Tinc eixe moment gravat i va ser espectacular. Vam avisar a Ángela de seguida i Nicolás i ella van vindre ràpidament. Li va fer moltíssima il·lusió quan li ho vam dir”.

Al cap de poc temps Nicolás ja estava als carrers d’Alcoi fent el seu primer acte com a Sant Jordiet, a la processó del Corpus, i a partir d’eixe moment els actes i esdeveniments no han parat d’omplir la seua agenda. De tots els que ha fet fins al moment Nicolás destaca un d’ells: la presentació del Sant Jordiet al seu col·legi, La Salle. I és que aquest centre educatiu mai havia tingut la sort de tindre a un xiquet representant aquest càrrec, així que, es van bolcar per a celebrar-ho amb una gran festa. Luís Sánchez, aprofita l’ocasió per a donar les gràcies a la seua filà per tot el suport: “L’ajuda de Nando Moncho i de la junta directiva està sent molt important, i la veritat és que volem donar-li les gràcies”, cosa a la qual Nicolás afegeix: “No és que hagen estat ‘a tope’, han estat al màxim”. Aquest dia sempre quedarà a la memòria del futur Sant Jordiet i de la seua família, ja que tots ells asseguren que tant la filà, com el col·legi van involucrar-se moltíssim, i Nicolás recorda que va haver-hi regals per a tots els xiquets i xiquetes.

Altres dels moments importants que ha estat vivint fins ara són la presentació de càrrecs, i de la seua heràldica. Però, a més a més, també recorden amb molta estima tots els moments que han gaudit amb la resta de càrrecs d’aquestes festes de 2023: “Hem fet una comunitat molt bonica, hem fet assajos, i hem anat de dinars tots junts”, conta el pare del protagonista dels pròxims Moros i Cristians d’Alcoi.

Ara, ja sols queda contar els dies per a gaudir dels dies grans de les festes, i poder descobrir com serà el disseny que ha fet Paco Verdú per a l’ocasió i que lluirà Nicolás com a Sant Jordiet, i tant Nicolás com el seu pare avancen que: “Es notarà l’estètica contrabandista, sí que li farem una picada d’ull a la filà”. Nicolás Sánchez ja està contant els dies per a poder representar al patró d’Alcoi, i manifesta que espera amb especial il·lusió el moment de tirar les fletxes des del castell.

Font: Belén Rivas./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *