foradia subscriutegrat

El govern de Gandia destinarà 2,7 milions d’euros en el pavelló Gandia Arena

La infraestructura esportiva tindrà una capacitat per a 2.300 persones assegudes, i assolirà les 3.000 per a esdeveniments

El govern de Gandia ha anunciat que destinarà una partida de 2,7 milions d’euros, procedents del 17 milions que hi ha de romanent de tresoreria, per a la construcció del nou pavelló Gandia Arena. A més a més, també s’ha explicat que ja està a punt d’iniciar la licitació de les obres de construcció.

L’alcalde de la localitat, José Manuel Prieto, ha qualificat aquesta infraestructura com “un dels projectes emblema que formarà part de la transformació de Gandia. Una instal·lació que generarà noves oportunitats turístiques, esportives i d’oci”. També ha destacat el caràcter estratègic de la instal·lació perquè amplia els espais esportius de què disposarà la ciutat per satisfer les demandes d’associacions i clubs esportius que cada vegada són més grans: “Ells contribueixen a dinamitzar la nostra ciutat amb les seues propostes i activitats i hem d’atendre eixes necessitats i peticions. A més, aquesta potència dels nostres clubs locals està en disposició d’atreure competicions de nivell nacional i internacional que ara mateix no podem acollir. Competicions que suposaran un impacte econòmic i turístic molt gran amb els beneficis que això té per a l’ocupació i la generació d’oportunitats”.

Sobre el finançament, s’ha explicat que a l’aportació de l’Ajuntament s’han de sumar als 3,2 milions d’euros que invertirà la Generalitat Valenciana i els 1,3 milions d’euros de la Diputació de València fins a assolir un total de 7, 5 milions dʻeuros. Un altre aspecte que ha destacat l’edil és que una vegada estiga el pavelló Gandia Arena en marxa es podrà abordar la intervenció integral a altres espais. Intervencions que ara no es poden fer a causa de l’ús intensiu de les instal·lacions. “Si els clubs tenen una alternativa, podrem abordar reformes a fons al poliesportiu”.

La infraestructura ocuparà 6.000 m² de superfície, sobre un solar municipal classificat de sòl esportiu universitari, al costat de l’estructura de l’Innova (espai cedit per Gandia a la UPV per garantir-ne el creixement futur). En total, 12.000 m² de superfície construïda, que també contempla espais d’innovació i investigació que seran utilitzats per la Universitat Politècnica.El pavelló comptarà amb una pista central subdivisible en tres més. Disposarà d’una capacitat de 1.000 seients en grada fixa a més de 1.250 places més en grades desmuntables, en total prop de 2.300 persones assegudes o 3.000 en el cas d’esdeveniments. La infraestructura tindrà tres sales de 150, 200 i 250 metres quadrats on es podran fer diverses activitats i vuit vestidors amb capacitat per a 15 persones cadascun.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *