foradia subscriutegrat

Quatre joves pegolins visiten Bèlgica gràcies al programa europeu ‘Diversos’

La comitiva pegolina ha participat en jornades amb tallers, i ha dut a terme una visita cultural a la ciutat de Gante, i al Parlament Europeu

Pego estarà present, a través de quatre joves del municipi, en el projecte ‘Diversos: diàleg estructurat’, que se celebrarà enguany a Brussel·les. En novembre de 2021, les regidories de Medi Ambient, Turisme, Promoció Econòmica i Joventut van iniciar els tràmits per a poder participar en aquest que serà el primer fòrum d’experts i joves per a una Europa rural sostenible.

En aquell moment els joves pegolins, juntament amb els experts universitaris i institucionals assistents al fòrum analitzaren la realitat europea al voltant de quatre eixos temàtics: l’Europa verda i digital als pobles; el paper dels joves en la conformació de les polítiques locals i extra-municipals; el desenvolupament econòmic i l’ocupació als municipis rurals; i les estratègies locals de desenvolupament.

Aquest viatge a Brussel·les, que tindrà parada en el Parlament Europeu i en Gante, tancarà aquest projecte, però obrirà una nova línia de col·laboració juvenil amb el consistori pegolí per a integrar-se tant en els nous fòrums de participació d’àmbit local, com en nous projectes europeus.

Els participants han adquirit coneixements relatius a les polítiques europees de preservació mediambiental i lluita contra el canvi climàtic (Green Deal); digitalització (Digital Europe) i el desenvolupament rural vinculat l’Smart Villages. En el marc del fòrum es van incloure sessions de diàlegs, tallers i visites d’estudi. Tanmateix, es donaren a conéixer nous models d’ocupabilitat lligats a l’Europa Verda, sostenible i digital, i es presentaren ferramentes de recent implantació com l’Europass CV.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *