foradia subscriutegrat

Silvia Gómez: “L’himne, per al que és músic, i també per al que no ho és, és un moment molt especial”

Finalitzant la vesprada del Dia dels Músics, la bandeja es converteix en un gran auditori ple de músics, i d'alcoians i alcoianes desitjant escoltar les primeres notes de l'Himne de Festes. Silvia Gómez, pianista, festera de la Filà Cids, i assessora musical de l'Associació de Sant Jordi, serà l'encarregada de dirigir aquest moment que donarà el tret d'eixida als dies grans dels Moros i Cristians 2023

  • Ja estem quasi en festes, la gent ja està amb els últims preparatius, així que la pregunta és obligada… Ja notes els nervis?

Evidentment si, perquè és una cosa que al principi ho agafes amb moltíssima il·lusió, però ho veus encara molt lluny, i penses que serà un moment molt emotiu. Ara també venen al cap pensaments en els quals et planteges coses que poden passar, com per exemple si plou… I això fa que t’entren un poc els nervis.

  • Perquè la gent et conega més, quina ha sigut fins ara la teua relació amb les festes de Moros i Cristians?

Soc festera de la Filà Cids. Això és des de relativament fa poc temps, perquè abans participava en la filà com a figura d’acompanyant, era el que es coneix com a ‘Jimena’, però des de l’any passat ja soc festera de fulla. Però el gust i la passió per les festes crec que és des de xiqueta, perquè és una cosa que pense que la vivim tots els alcoians, el que les festes són una cosa molt nostra, i ho portem dins.

  • A més a més, també eres l’assessora musical de l’Associació de Sant Jordi

Exacte. Vaig començar en aquest càrrec en la renovació que va haver-hi de la Junta en juny de l’any passat. El meu ofici està relacionat amb la música. Jo soc pianista, soc professora de piano, i a banda de ser festera, soc música, encara que no siga de banda, que és la música que més s’associa a la música de festes, així que, estic en el món de la música.

  • Al mes d’octubre la regidora de Festes, Carolina Ortiz, va fer les telefonades per a fer els encàrrecs del cartell i de la direcció de l’Himne. Com vas rebre la proposta?

Amb molta sorpresa. Estava treballant, i vaig veure que tenia una telefonada d’ella. Com és el meu primer any en l’Associació, va ser precisament la setmana en la qual estem preparant el Mig Any, que és una setmana en la qual es treballa molt, que tenim molt estrés, i en la qual hem de tindre moltes coses presents, i quan vaig veure la seua telefonada, el primer que vaig pensar és que faltava alguna cosa per a alguns dels actes, i clar, em va telefonar comentant-me que quedava pendent lo de l’himne, i que havia pensat que fora jo, i la veritat és que em va deixar amb molta sorpresa.

  • Aleshores, no esperaves que enguany series tu?

No, no ho esperava. De fet, estant jo com assessora en l’Associació, pensava que podria proposar jo alguna persona per a fer-ho.

  • Però, al dedicar-te a la música, i ser una persona que viu de prop la festa, alguna vegada havies pensat que podries ser tu l’elegida?

Crec que això és una cosa que hem pensat tots els que ens dediquem a la música. L’himne, per al que és músic, i també per al que no ho és, és un moment molt especial, perquè es quan comencen les festes. És un acte molt emotiu, i que té molta màgia. Quan veus a la persona que està preparada per a dirigir, a tot el món pense que se’ns passa pel cap pensar, “si jo estiguera ahí…”, i crec que és una cosa que fa una especial il·lusió.

  • Queda poc més d’un mes. Com seria el teu dia perfecte de Dia dels Músics?

Espere que siga feliç. Això és el principal. I també espere que l’oratge acompanye, que siga un dia que es puga gaudir d’estar al carrer i de moment, sé que estaré dinant amb la família i els amics, i a la vesprada ens estarem preparant i veient la festa del pasdoble, i a gaudir del moment.

  • Quan creus que vindran més els nervis? Quan estigues preparada per a encarar la desfilada que va per País Valencià i Sant Llorenç, o ja quan el Sant Jordiet et done la batuta per començar?

Crec que el moment en el qual estiga ja damunt de la tarima, i alçar els braços per a captar l’atenció i iniciar el moment musical.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *