foradia pressupostparticipatiualcoi

Els xiquets i xiquetes de les filaes pregonen la festa alcoiana

El bon temps ha tornat a acompanyar aquest acte, que enguany ha sigut especial, ja que per primera vegada el càrrec de Sergent l'ha defés una xiqueta, Abril Albero Cloquell

Just una setmana després de celebrar-se la Glòria Major és el torn de que els més menuts i menudes de les filaes isquen al carrer per tal de pregonar l’imminent arribada de la trilogia festera. L’acte va dur-se a terme durant el matí del diumenge 16 d’abril, un diumenge en el que va tornar a acompanyar el bon clima i unes temperatures molt primaverals.

La desfilada va arrancar des del Partidor amb el bàndol moro al capdavant, i per primera vegada en la història de les nostres festes, amb una xiqueta com a Sergent. Abril Albero Cloquell va contagiar al públic la seua il·lusió i així es va notar, ja que va rebre gran quantitat d’aplaudiments. Seguidament, va ser el torn del Sergent Cristià infantil i dels representants de les 14 filaes de bàndol de la creu. Juan Abad Llopis, Sergent infantil cristià, va estrenar nou disseny, concretament, el mateix que va lluir el Sergent Cristià, Jordi Seguí una setmana abans. Ell també va demostrar que el futur de la festa ve xafant fort.

Amb aquest acte ja podem començar a contar els dies perquè Alcoi es torne a vestir de festa, però, mentrestant, durant acte setmana podrem continuar gaudint de les últimes nits d’entraetes, i hui a la vesprada, dilluns 17 d’abril, de la processó del trasllat.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *