foradia cdturisme

La Diana desperta al món de la festa

A les 5 del matí ha començat la Missa a la parròquia de Santa Maria, i a les 5:50h ja estava arrancant la primera filà la Diana, els Creuats, acompanyats pel Sergent Cristià, Jordi Seguí, que s'estrenava el càrrec. En el bàndol moro ha sigut la Filà Ligeros la primera en desfilar, amb David Antolí, Sergent Moro, i membre d'aquesta filà, encapçalant la formació

El Dia de l’Entrada són molts els que matinen per a poder gaudir del primer acte de la festa, la Diana. Aquest és un dels favorits dels festers, ja que es veu la serietat, i es palpen les ganes de viure els tres dies més intensos de tot l’any a Alcoi. A les 05h ha començat la missa a la parròquia de Santa Maria, seguidament, s’ha hissat l’ensenya de la Creu al castell, s’ha interpretat l’himne, i s’ha donat pas a la primera filà que ha obert aquesta Diana de 2023.

La Filà Creuats, filà amb capitania, ha començat aquesta desfilada, acompanyats pel Sergent Cristià, Jordi Seguí, que enguany s’ha estrenat en el càrrec. Després han anat desfilant la resta de filaes, algunes d’elles amb presència femenina, com ha sigut el cas de la Filà Mossàrabs. Una vegada finalitzat el bàndol cristià, ha sigut el moment del moro, que ha començat amb la Filà Ligeros, encapçalats per David Antoni, membre d’aquesta filà, i Sergent Moro.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *