foradia subscriutegrat

Es presenta el nou llibre ‘Els noms de lloc a Oliva’

L'acte tindrà lloc a La Casa Maians d'Oliva el dijous 4 de maig a les 19:30h, i comptarà amb la presència de l'autor d'aquest treball, Domènec Morell Fullana

La Casa Maians d’Oliva acollirà el pròxim 4 de maig la presentació del nou treball de Domènec Morell Fullana, el llibre ‘Els noms de lloc a Oliva’, on s’han recopilat molts dels llocs relacionats amb la toponímia de la localitat al llarg del temps. En total, aquest estudi ha documentat uns 3.250 llocs del municipi o del seu terme municipal.

El llibre s’ha pogut fer gràcies a la documentació de l’arxiu de Santa Maria, bibliografia, documents relacionats amb la toponímia d’Oliva, cartografia dels mapes del terme municipal, i les paraules arreplegades de les fonts orals dels homes i dones que conegueren aquest món rural on els topònims es transmeteren de persones majors a joves. En aquest treball també s’han inclós noms d’establiments comercials, fabrils o tallers.

Domènec Morell Fullana va nàixer a Oliva l’11 de desembre de 1945. Va ser un autodidacte que va lluitar amb tenacitat i constància contra les limitacions d’aprenentatge que les circumstàncies històriques que va patir. Morell va ser un espigolador d’arxius i de la saviesa popular. Té nombrosos treballs recopilatoris de gran valor cultural, com centenars d’expressions orals populars, endevinalles, cançons, contes, llegendes, dites i anècdotes.

En el llibre també ha col·laborat Vicente Domingo Ballester Morell, nebot que va transcriure la informació, el seu germà Vicent, l’equip tècnic i de coordinació, i el curador de l’edició, Francesc Xavier Llorca Ibi.

L’obra destaca pel seu gran valor etnològic i se suma als altres treballs inèdits de Domènec Morell Fullana. La publicació del llibre després de 15 anys de la seua creació fa que siga una fita important per als familiars i amics que custodien la seua extensa obra.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *