foradia subscriutegrat

El col·legi Carmelites deixa ben alt el nom de Gandia en el programa ‘Rosquilletres’

À Punt emet diumenge 26 la gran actuació de Carla Barber, Guillem González i Claudia Soria

Diumenge 26 de gener, cap a les 10 del matí (horari pendent de confirmació), la televisió d’À Punt emetrà el capítol del concurs ‘Rosquilletres’, en què participa el col·legi Carmelites, de Gandia, que tindrà una actuació especialment lluïda.

El programa és el segon dels vuit que conformen enguany l’eliminatòria reservada als equips de La Marina i la Safor i es va gravar fa uns dies a l’Auditori de Teulada. En la resta de programes d’esta fase territorial, que s’emetran els dissabtes i diumenges de les tres setmanes següents, prendran part quatre equips més de Gandia i un d’Oliva.

L’equip dels Carmelites el formen Carla Barber, Guillem González i Claudia Soria, de tercer d’ESO. En el programa destaquen sobretot pels coneixements d’ortografia i per l’habilitat a lletrejar paraules amb encert i velocitat, cosa que els farà sumar molts punts, fins a situar-se com a màxims favorits per a classificar-se per a la Gran Final. Ho aconseguiran si, en acabar l’eliminatòria, són l’equip amb més puntuació.

El programa ‘Rosquilletres’ és un concurs lingüístic produït per À Punt en associació amb InfoTV i Antàrtida i mesura els coneixements de valencià dels alumnes dels centres participants, instituts i col·legis concertats de tot el territori valencià. La prova principal consisteix a lletrejar correctament i com més a pressa millor paraules en valencià que la presentadora, Laura Sanchis, va llegint als concursants. Este exercici es fa tres voltes al llarg del programa, en proves de dificultat creixent quant al nombre de lletres de cada paraula i a l’ortografia. Hi ha també ‘El barbarisme intrús’, consistent a detectar una paraula no valenciana entre les tres que s’ofereixen i encertar com es diu en valencià; i una última prova en què els concursants han de saber respondre dos preguntes sobre la lletra d’una cançó en valencià que se’ls ofereix amb un vídeo clip.

Després d’este programa, que és just el número 100 en la trajectòria del ‘Rosquilletres’, dissabte 1 de febrer competirà l’equip del Col·legi Los Naranjos; diumenge 9, l’IES Gregori Maians, d’Oliva, i l’IES Veles e Vents, del Grau de Gandia; dissabte 15 arribarà el torn del Col·legi Gregori Maians, de Gandia; i diumenge 16 tancarà l’eliminatòria el Col·legi MAS Calderón.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *