foradia subscriutegrat

El PSPV-PSOE Gandia commemora el Primer de Maig

Els Socialistes reten homenatge a les víctimes del franquisme, les restes de les quals s'han trobat recentment a les fosses del cementeri de la localitat

El PSPV-PSOE Gandia ha commemorat al cementeri municipal el Primer de Maig fent el tradicional acte reivindicatiu que va efectuant-se a la ciutat des de la Transició, amb l’objectiu de recordar totes aquelles persones que van lluitar per la llibertat i per la democràcia. Durant l’acte es va rendir tribut, com és costum, al monòlit que recorda a tots els morts de la comarca de la Safor en defensa de la llibertat.

Com a novetat, s’han visitat les fosses del cementeri on s’han trobat les primeres restes de víctimes del franquisme durant el passat mes de març.

José Manuel Prieto, secretari general dels Socialistes de Gandia, ha comentat que el passat ha de servir “per a explicar el futur i perquè servisca la memòria per a honrar el millor futur per a la societat”, destacant que “si volem escriure el futur, hem de tindre en compte que no hi ha futur sense memòria. I, açò, és important no oblidar-ho mai”.

Prieto també ha indicat que “hem de recordar les condicions de repressió, exili i oblit que van patir molts companys abans que nosaltres. Però, també, tota la lluita des de les institucions per assolir la democràcia i, després, per consolidar-la en moments molt més complicats que ara”.

L’alcalde de Gandia i candidat a l’alcaldia ha afirmat que “convé recordar a aquells que, abans que nosaltres, instauraren aquest bon costum del Primer de Maig per honorar les persones que malauradament es van deixar alguna cosa més que la pell, també la vida, en la defensa del que creien”.

Per la seua banda, la presidenta del PSPV-PSOE de Gandia, Liduvina Gil, ha remarcat que “este és un Primer de Maig per reivindicar els drets dels treballadors. Però, sobretot, ara que estem a prop del 28 de maig, també per incidir que ens juguem moltíssim en estes eleccions. No tan sols tindre representants en els ajuntaments i les Corts Valencianes. Ens juguem també un model de societat per a continuar avançant i no tornar enrere”.

La regidora socialista també ha volgut recalcar que “els socialistes tenim una persona de forts arrels ideològics que ens lidera, com José Manuel Prieto. Però, sobretot, és una persona de consens i que busca sempre la convivència per a millorar la vida de les persones a Gandia, pensen com pensen. I, també per la memòria d’aquestes persones que tant van lluitar abans que nosaltres, hem de traure un bon resultat en les eleccions del 28M per continuar fent possible eixes polítiques progressistes”.

Finalment, el secretari d’Idees i Programes, Estratègia i Memòria Històrica de Joves Socialistes de Gandia, Héctor Giner, ha posat de manifest que “els socialistes ens preocupem per millorar la qualitat de vida de totes les persones. Per això, hem de continuar lluitant per millorar els drets de les persones i per aconseguir un suport majoritari per a José Manuel Prieto el pròxim 28 de maig, perquè no treballem per un sector de la societat en concret, sinó pel conjunt de totes les persones de Gandia”.

Font: Redacció./


animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *