foradia subscriutegrat

David Vilaplana: “Ara és molt més integradora i, l’ambient que es crea és perfecte”

A mitjans del mes de maig, Muro d’Alcoi viu les seues festes de Moros i Cristians en honor a la Mare de Déu dels Desamparats. Els murers i mureres s’estan preparant per a gaudir d’aquests dies amb tants actes i diversió i, així ens ho conten aquests habitants del poble que participen de diferents formes a les festes locals

Aquest fester de la Filà Maseros des dels 10 anys, David Vilaplana, i propietari de ‘Més que motos’, ens conta que les festes de Muro són per a ell una de les dates més importants de l’any: “De menut ja comences a eixir, i tot és molt especial. T’ompli de felicitat el fet d’eixir a festes”. Enguany la seua filà s’encarrega d’ostentar el càrrec d’Abanderat, i ell tindrà un paper molt important en el seu acte favorit: “El que més m’agrada és la Diana. És el primer acte que fem, i és quan tot el món es posa el trage i es prepara per començar. L’entrada també és bonica, però, personalment, la Diana és més emocionant i emotiva. En Alcoi quan he anat a veure aquest acte passa el mateix, veus a la gent en eixe moment que és quan comença la festa de veritat. Enguany a més a més, soc formador de Diana”.

Per a Vilaplana les de Muro són les millors festes de totes: “Evidentment, com tot el món diu, les festes del seu poble són les millors del món. Però, aquestes tenen un component especial, que és que li dediquem dos dies a l’entrada, un per a cada bàndol. De tal manera que l’espectacle és molt variat, i podem traure més coses. Això m’agrada molt”.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *