foradia subscriutegrat

Pedro Luque: “Són dies per a desconnectar de tot, de gaudir de l’ambient de la filà”

A mitjans del mes de maig, Muro d’Alcoi viu les seues festes de Moros i Cristians en honor a la Mare de Déu dels Desamparats. Els murers i mureres s’estan preparant per a gaudir d’aquests dies amb tants actes i diversió i, així ens ho conten aquests habitants del poble que participen de diferents formes a les festes locals

Pedro Luque se sent com un murer i confessa que li agraden moltíssim les festes: “Jo dic que soc adoptat. Vaig nàixer a Córdoba, i després vaig anar a Alacant, i ja després vaig vindre a Muro per amor, fa més de 20 anys. Així que puc dir que soc adoptat. I per a mi les festes són molt especials encara que no isca a cap filà. A vegades, els que som adoptats trobem noves tradicions, i després d’una vida pegant bacs trobes eixe lloc on estar. Cada vegada que són festes continue sentint-me molt bé per l’acollida que em dona, que és molt gratificant”.

Una de les parts que més li agraden de les festes és la música i gaudeix molt d’ella durant l’entrada: “Sempre ens ajuntem la família, així que per a mi és un moment molt especial. De les dos entrades la meua favorita és la mora”.

Luque és propietari d’una empresa de disseny gràfic, ‘La llumeta’, amb la qual ha treballat per a diferents coses relacionades amb la festa com pancartes, fullets o pegatines.

Font: Belén Rivas./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *