foradia subscriutegrat

Les empreses demanden tècnics formats a l’IES Jaume I

Des del dia 22 al 30 de maig els interessats podran realitzar la preinscripció per als Cicles Formatius de l'IES Jaume I d'Ontinyent

Els reptes de la societat actual passen per una major conscienciació ecològica en termes energètics i una connectivitat global arreu del mon, però estes dues fites no es poden aconseguir sense un sector públic/privat que impulse iniciatives i unes empreses que les executen. El govern d’Espanya amb el pla “España Digital 2026” busca la modernització de la societat basant-se en la digitalització, electrificació i automatització.

Aquests reptes tan ambiciosos han generat una amplia oferta de treball per a tècnics que puguen abastir estes tasques, no obstant això, les empreses no troben persones qualificades per a contractar en estos sectors que estan tenint un impuls tan gran, cosa que frena l’evolució de la societat. Observant els estudis d’ocupabilitat a les nostres comarques, podem vore com any rere any els estudis de de Telecomunicació, Instal·lacions Elèctriques i   d’Automatització i Robòtica Industrial figuren entre els 10 de major ocupació, dades que coincideixen amb els horitzons que ens hem marcat com a societat (major digitalització, robotització i connectivitat) que han de situar la industria de la nostra comarca al capdavant de tota la Comunitat Valenciana.

Màster en Robòtica col·laborativa

Des del departament d’Automàtica, Robòtica i Telecomunicacions s’ofereixen tres cicles formatius on es treballen la digitalització (CFGM Telecomunicacions), l’electrificació (CFGM Inst. Elèctriques) i la robotització (CFGS d’Automatització i Robòtica), a més de nou curs d’Especialització en Robòtica col·laborativa. Els 4 perfils tenen una demanda des de l’empresa major que la que es pot cobrir des del nostre centre educatiu, es a dir, no hi ha suficients alumnes per a les ofertes de treball que tenim a la nostra industria.

Completem ofertes formatives

Els estudis professionals tèxtils es complementen en un nou Grau Superior de disseny tècnic en tèxtil i pell, apart de tindre ja en empresa la primera promoció del Grau Mitjà d’Ennobliment de productes tèxtils, ambdós cicles cursant-se en modalitat Dual.

Com sempre, un dels estudis que més èxit tenen són els de la branca de la Sanitat amb els graus superiors de Higiene Bucodental i Documentació Sanitària i els graus mitjans d’Emergències Sanitàries i de Cures Auxiliars d’Infermeria. 

Destacar la novetat en els estudis de Manteniment de Vehicles que s’ha incorporat dotació de realitat virtual en diferents mòduls formatius tant del grau mitjà d’electromecànica de vehicles com el superior d’automoció, millorant la formació del alumnes que després seran els que modernitzaran els processos de treball als tallers.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *