L’IES Jaume I comença el curs amb esperança i una exposició
Des del centre confien que "serà viscut i recordat des de la normalitat", ja que està tot l'alumnat al centre, s'han ampliat les activitats i s'han recuperat rutines que com assenyalen "permeten saber que estem a l'institut"

Des de l’IES Jaume I d’Ontinyent han volgut compartir la seua il·lusió i esperança per aquest nou curs que acaba de començar, i expliquen que serà viscut i recordat des de la normalitat, ja que tot l’alumnat pot anar al centre, s’han ampliat les activitats que es faran durant l’any, i s’han recuperat algunes rutines que són importants per al centre.
Per aquest motiu anuncien que han volgut iniciar el curs amb una exposició que “vinculem a un dels cors del centre, la biblioteca, que durant el curs va estar destinada per a impartir classe, i es va convertir en una aula més”.
Aquesta exposició enllaça amb un dels objectius principals del Projecte Educatiu de l’IES Jaume I i de la Comissió de Convivència i Igualtat, que és “donar visibilitat a les dones infinites que al llarg de la nostra història han escrit i que han estat des de silenciades a ignorades, des de fa segles i fins ara mateix”.
‘Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps’, és una exposició itinerant comissariada per Manola Roig i Rosa Roig, i organitzada per la Fundació pel Llibre i la Lectura, i que compta amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura, i Esport de la Generalitat Valenciana, dins de les activitats programades per al Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura.
L’objectiu de la mostra és donar visibilitat a les escriptores valencianes que des de Sor Isabel de Villena fins a l’actualitat han escrit en el nostre territori, referent d’una forma senzilla, els relats de vida de les dones que han conformat la nostra tradició literària. També posa un especial èmfasi sobre les autores que escriuen en valencià, perquè pateixen una doble, i de vegades, triple invisibilització: per raó de sexe, llengua i territori.
L’exposició vol introduït la visió de gènere en els plans de promoció de la lectura que es dissenyen en les biblioteques i centres escolars i universitaris, alhora que intentem omplir el buit que ara mateix existeix a les històries de la literatura i als currículums escolars sobre l’obra de les escriptores valencianes.
En total es coneixeran 450 escriptores valencianes, però la intenció és incorporar a altres que s’ha de recuperar de l’oblit amb pròximes investigacions.
Comenta i participa-hi