foradia subscriutegrat

Eli Aleix: “No tenim por per a defensar el que creiem el que és just”

La candidata a l’alcaldia de Cocentaina per Esquerra Unida, Eli Aleix, ha explicat els punts més importants del seu programa electoral i ha defensat la seua proposta per al poble contestà

 • Qué és el que t’ha motivat a presentar-te a l’alcaldia de Cocentaina? 

Sempre he estat molt involucrada als moviments socials, a la lluita al carrer per defensar sobre tot lo públic, eixes inquietuds són les que van fer que donara el pas de dedicar-me a la política, i quin millor lloc per a cuidar i estar al costat del veïnat de Cocentaina que presentar-me a l’alcaldia. També he de dir que per a mi és un orgull ser cap de llista en una candidatura d’Esquerra Unida. 

 • Com és l’equip que t’està acompanyant en la llista electoral?

És un equip amb experiència, persones valentes, d’esquerres, progressistes, feministes i molt involucrades en les associacions i entitats de Cocentaina. Per a mi és un orgull encapçalar aquesta candidatura.

 • Com encares la campanya electoral?

Amb molta il·lusió, energia, treballant moltíssim, ens estem reunint en associacions i entitats per a fer incorporacions al programa electoral. 

 • Quines són les propostes del vostre programa electoral, que penseu que són més urgents per al poble? 

Una de les més urgents, el centre històric, és un problema greu, hem de solucionar-ho prompte o no tindrem res a fer perquè les cases estan caent i tenim un casc antic ple de solars.

També volem un poble accessible, el poliesportiu, té barreres arquitectòniques, el jutjat de Pau també les té i és indigne que encara tingam espais que no són accessibles. 

Sempre hem apostat per lo públic i continuarem en eixa lluita, volem tindre tant la neteja com la recollida de la brossa municipalitzades.

Tenim molta cultura i festes, com la dels Nanos, volem un Casal dels Nanos on és reflectisca la història d’aquesta festa. 

Ara tenim la Fepa molt allunada del centre del poble, volem utilitzar l’edifici on està actualment el Bosco I i ubicar la Fepa.

Altres de les mesures que volem dur a terme són posar en marxa millores a la Via verda, o potenciar les energies renovables, així com augmentar la partida per als pressupostos participatius, ja que creiem en la transparència i la participació. Finalment també volem fer complir la recent llei aprovada el 13 de març, de Protecció i Benestar dels animals de companyia. 

 • Altres mesures que puguen definir el programa d’Esquerra Unida? 

El nostre programa sempre estarà obert als problemes que puguen sorgir al llarg de la legislatura. 

 • L’esquerra està molt dividida, ja que són diferents els partits que es presenten sota aquesta ideologia? En qué pot afectar a Esquerra Unida? 

Esquerra Unida és un partit amb una llarga trajectòria. Han eixit altres partits, però nosaltres continuem, les nostres arrels i les nostres conviccions fan que continuem amb el nostre projecte. 

 • Qué té de diferent Esquerra Unida respecte a la resta de partits? 

La seua militància i la gent que creu en el nostre projecte, som gent de lluita al carrer, si volem estar a les institucions és perquè, creiem en les nostres polítiques, no tenim por per a defensar el que creiem el que és just i tampoc en denunciar el que veiem injust, eixa manera de pensar és la que marca la diferència amb la resta de partits. 

 • Per què la gent hauria de tenir en compte a Esquerra Unida per a les eleccions municipals a Cocentaina? 

Perquè com diu el nostre eslògan, volem “Cuidar de Cocentaina”, volem una vida millor. Perquè on estem es nota, i com diu una companya: Un peu a les institucions i altre al carrer, si no escoltes a la gent, tindre un càrrec no té cap sentit. 

Qüestionari personal 

 • Pel·lícula favorita: M’agraden els musicals, Dirty Dancing i Bar Coyote. 
 • Últim llibre que has llegit: “Cuando ya no quede nadie”, un llibre que recomane, de la companya Esther Lopez Barceló.
 • Grup o cantant favorit: Soc fan d’Andreu Valor, també m’agrada El diluvi
 • Referent polític: Julio Anguita
 • Primer treball: Al tèxtil, passadora de cortines.
 • Una cosa que faces bé: Soc responsable i treballadora 
 • Una cosa que faces mal: Dins dels meus defectes, la impaciència.
 • Una mania: L’ordre i tindreu tot controlat.
 • Un desig: Ser alcaldessa de Cocentaina
Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *