foradia subscriutegrat

La Generalitat preveu construir un Centre de Turisme a Alcoi

• Alcoi ha sigut la ubicació escollida per a la província d'Alacant, “el que reforça encara més la seua capitalitat econòmica, turística i cultural”. • “Alcoi tindrà un CDT a Alcoi gràcies al govern valencià de Ximo Puig, que reconeix la importància de la nostra ciutat com a capital de l'interior valencià"


La Generalitat té previst la construcció d’un Centre de Turisme a Alcoi que, segons informa l’Ajuntament, estarà situant en l’illa de Rodes, al carrer Agres, al qual es destinaran 700 metres quadrats.

Aquest es preveu que no siga un Centre de Turisme només formatiu sinó un centre especialitzat en creació d’empreses turístiques i foment dels emprenedors en aquest àmbit.

El CDT d’Alcoi ha estat pressupostat en 3,5 milions d’euros, que els posarà la Generalitat, dels quals estan inclosos 100.000 euros a una partida per al 2019; 2 milions d’euros estan pressupostats per 2020 i la resta, 1’5 milions d’euros, per al 2021.

La Generalitat ha previst situar a l’interior del País Valencià un total de tres CDT, un a cada província, essent Alcoi la ubicació escollida per a la província d’Alacant, “el que reforça encara més la seua capitalitat econòmica, turística i cultural”.

Aquest edifici suposaria la culminació d’una aspiració de més d’una dècada per part del PSOE d’Alcoi, que va dur a terme tres mocions reivindicant-ho al Plenari Municipal durant els anys 2004, 2006 i 2007.

L’alcalde, Toni Francés, explica que “Alcoi tindrà un CDT a Alcoi gràcies al govern valencià de Ximo Puig, que reconeix la importància de la nostra ciutat com a capital de l’interior valencià en molts aspectes, entre altres, la innovació, l’economia, la cultura i el turisme”.

I afegeix que “és evident que la política serveix per a canviar les coses, el CDT és un exemple, com ho ha sigut també l’IVAM CADA ALCOI que ha passat de ser un projecte frustrat i frustrant en mans del Partit Popular a un referent cultural. En els últims anys, la Generalitat ha invertit en Alcoi més de 20 milions d’euros amb diferents programes com, per exemple, l’ARRU, el pla de polígons, l’IVAM Cada Alcoi, el Molinar i la via ‘ciclopeatonal’, el CDT d’interior, Avalem joves, o la millora de centres educatius amb el projecte ‘Edificant’ entre altres”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *