foradia subscriutegrat

Varietat de governs a El Comtat

A Cocentaina la formació més votada ha sigut el Partit Popular, però, no té opcions de formar govern, i a Muro d'Alcoi, Compromís ha aconseguit el nombre més gran d'edils, encara que haurà de pactar per a fer govern. La situació no presenta dificultats a altres pobles com Benimarfull, Benilloba, Agres, l'Alqueria d'Asnar o Gaianes

Vicent Molina, candidat a l’alcaldia per Compromís per Muro, amb Rafa Climent

Amb un panorama polític tan fragmentat cada vegada és més complicat que els partits puguen governar en solitari, i això s’ha pogut veure en molts dels municipis de la comarca d’El Comtat. A la capital, Cocentaina, el Partit Popular ha augmentat el nombre de regidors de 3 a 6, però, encara que ha sigut el partit més votat, no té possibilitat de formar govern, ja que l’altre partit de dreta, Vox, ha obtingut 1 regidor, clavant-se per primera vegada a la corporació municipal contestana, però sense donar la suma suficient per a una majoria absoluta. El PSPV-PSOE, ha baixat el nombre d’edils, de 8 a 5, i Compromís encara que ha passat a ser la tercera força política, ha aconseguit dos regidors més que en 2019, tenint ara 5. Per tant, el PSPV i Compromís tenen l’opció de poder formar un govern d’esquerres.

En Muro d’Alcoi la corporació municipal ha tornat a quedar molt variada. Compromís ha tornat a ser la força més votada, augmentant en 1 el nombre de regidors respecte a l’anterior legislatura, i ara tindrien 5 representants. El PP continua segon amb 4 edils, i seguit està el PSPV amb dos. Xarxa Muro, assoleix un regidor, i finalment, en última posició, Ens Uneix, que també tindrà un representant al consistori murer.

Les localitats més menudes com Benimarfull, Benilloba, Agres, Gaianes o l’Alqueria d’Asnar, no presenten un mapa polític molt complicat. En Benimarfull el PP ha sigut la força més votada amb 4 regidors, i podrà formar govern, i està seguit pel PSPV amb 2 i Vox que entra en la corporació amb un representant. En Benilloba els Socialistes governaran amb majoria absoluta, i el PP estarà a l’oposició. En el cas d’Agres, Compromís (3 regidors) i PSPV (1 regidor) hauran de pactar govern, i el PP es queda amb 3 representants. En l’alqueria el PSPV ha sigut la força més votada amb 3 edils, i haurà de pactar amb els dos regidors de Compromís per a fer govern, mentre que el PP es queda sense opcions i 2 regidors. Finalment, en l’Ajuntament de Gaianes no hi haurà cap força de dretes representada, ja que la corporació municipal estarà dividida en 4 regidors de Compromís, i 3 del PSPV.

La participació en moltes d’aquestes localitats ha estat al voltant del 90%, i en totes elles ha augmentat respecte a les eleccions municipals de 2019.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *