foradia subscriutegrat

L’Alumnat de 3r d’ESO de les Carmelites vota per primera vegada

Dins del currículum de l'assignatura de Geografia i Història en aquest curs s'inclou l'explicació dels diferents tipus d'Estat, i per saber més sobre la democràcia, han fet aquest projecte

Els i les alumnes de 3r d’ESO han dut a terme el seu dia “d’eleccions” a les Carmelites. En la programació acadèmica de l’assignatura Geografia i Història, en aquest curs han d’estudiar els diferents tipus d’Estat, les característiques d’un Estat Democràtic, i els seus valors.

Pepe Cabanes, professor de la matèria, va pensar que era bona idea aprofitar que enguany se celebraven eleccions locals i autonòmiques, i va plantejar a l’alumnat fer un projecte d’investigació per parelles, per a després exposar als seus companys els programes electorals de cada partit local i autonòmic.

Unes altres de les qüestions que han aprés els estudiants de les Carmelites han sigut conceptes com la separació de poders, les càmeres de representació, l’elecció de representants, les circumscripcions per províncies, les competències territorials, l’elecció de diputats, l’elecció de regidors, o la de l’alcalde de la ciutat.

Durant el dijous 25 de maig es va realitzar l’última part d’aquest projecte, en la qual els xiquets i xiquetes de 15 anys van poder votar per primera vegada en la seua vida, amb paperetes reals, i amb urnes que ha cedit l’Ajuntament d’Alcoi.

Gràcies a aquesta iniciativa els adolescents han pogut veure de primera mà que és la democràcia i com funciona, i segons destaquen des del professorat del centre: “El més important és que els ha encantat descobrir el món que abans pareixia avorrit i del qual no entenien absolutament res”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *