foradia subscriutegrat

Oliva acull la segona edició del Concurs-exhibició d’Arrancades d’Esquadra

L'esdeveniment ha estat organitzat per l'Enginy Fester Filà Pirates d'Oliva, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Oliva i la Federació de Moros i Cristians de la localitat

La Filà Pirates d’Oliva ha sigut l’encarregada d’organitzar un nou encontre entre festers i festeres dels pobles del País Valencià, on es podran veure les diverses formes i sensibilitats de fer festa, concretament, a l’hora de fer formacions d’esquadres, i per això, el dia 3 de juny a les 11h, tindrà lloc la segona edició del Concurs-exhibició d’arrancades d’Esquadra.

Segons han explicat des de l’organització: “Ens centrarem en les evolucions dels esquadrers i esquadreres, i del cap d’esquadra que dirigeix cadascuna d’elles i per aconseguir tal objectiu convidem a participar amb els companys i companyes festeres més coneguts en aquest concurs/exhibició que hem organitzat”. Per a tenir una gran varietat, s’ha contactat directament amb col·lectius festers dels pobles amb major tradició festera i aniran esquadres d’Alcoi, Ontinyent, Cocentaina, Dénia, Pego, Albaida, Torrent, l’Olleria, i com no podia ser d’altra forma, d’Oliva.

Les evolucions a valorar seran les centrades en l’arrancada i posterior avanç del conjunt conformat pels esquadrers i esquadreres i el seu cap, el seu adient acompanyament i la destresa amb les armes escollides, combinada amb l’elegància i la correcció en els moviments. Les valoracions les farà un jurat format per festers de reconeguda experiència de diversos pobles, i ells determinaran els guardons de cadascuna de les modalitats.

Cada esquadra tindrà 8 components i un cap d’esquadra, que triarà una de les dos modalitats, o marxa cristiana, o marxa mora. La inscripció de l’esquadra s’efectuarà mitjançant comunicació a l’organització, qui haurà de validar i retornar la seua acceptació.

A més a més, la Filà Pirates organitzarà un dinar de germanor per als participants, acompanyants i visitants i a la vesprada hi haurà música de banda en directe i una barra amb beguda a preus populars.

En aquest any 2023 la Filà Pirates ostenta la capitania del bàndol cristià a Oliva, “fet que contextualitza la celebració i la germanor festera al voltant de la nostra casa” han manifestat des de l’organització del II Concurs-exhibició d’Arrancades d’Esquadra d’Oliva.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *