foradia cdturisme

Xàtiva organitza activitats per a celebrar el Dia de l’Orgull LGTBIQ+

A més de la concentració i la lectura del manifest que tindrà lloc el dia 28 de juny, també es farà una actuació al Gran Teatre i un sopar amb festa

L’Ajuntament de Xàtiva ha presentat la programació que s’ha preparat per a celebrar el Dia de l’Orgull LGTBIQ+, que té com a objectu reflexionar sobre la igualtat i la no discriminació per motius d’orientació sexual o identitat de gènere.

El dimecres 28 de juny es farà una concentració a les portes de l’Ajuntament, i allí es llegirà el manifest. També es farà l’encesa de llums al Portal del Lleó com a la plaça del Mercat, amb els colors de l’Arc de Sant Martí, i es col·locaran pancartes a l’Albereda Jaume I amb lemes referents al col·lectiu LGTBIQ.

A més a més, enguany, per al dia 30 de juny, divendres, el Gran Teatre acollirà l’espectacle ‘Riures fora de l’armari’ on actuaran Mir Blacksmith, Diane Gello, Lluís Mosquera, Pam Demia i Ferrxn. L’entrada serà gratuïta i les invitacions podran arreplegar-se a la Casa de les Dones, la Casa de la Joventut o a les taquilles del Gran Teatre.

Finalment, el dissabte 1 de juliol, al Jardí de la Pau es durà a terme un sopar i una festa, amb el concert de Parrusa Riot, i amb Dj Fran.

Totes aquestes activitats han estat organitzades pel col·lectiu Arc de Sant Martí amb la col·laboració del Consell de la Joventut i de l’Ajuntament de Xàtiva. La regidora en funcions d’Igualtat, Lena Baraza, ha explicat que: “Des de l’Ajuntament fa temps que visibilitzem a les persones d’aquest col·lectiu i les seues famílies mitjançant campanyes com ara ‘Biblioiguals’, on es pretén trencar rols i donar visibilitat a la diversitat de les famílies”. A més a més, també ha recordat que s’està treballant en el I Pla LGTBI a la localitat, i que actualment ja s’ha acabat la primera fase amb la recollida de dades de les diferents organitzacions.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *