foradia pressupostparticipatiualcoi

El Fons Valencià per la Solidaritat enviarà 10 tècniques d’entitats locals a Bolívia i l’Equador

Es tracta de la dècima edició del projecte 'Especialista Municipal Voluntari/ària'. Les assistències tècniques que es duran a terme se centraran en àmbits d'igualtat, turisme, joventut, urbanisme i música

El Fons Valencià per la Solidaritat ha iniciat la dècima edició del projecte ‘Especialista Municipal Voluntari/ària’. Déu persones tècniques d’entitats locals del País Valencià, i sòcies del Fons, realitzaran durant un mes voluntariat internacional mitjançant la cooperació tècnica a municipis de Bolívia i l’Equador, d’acord amb assistències tècniques sol·licitades des de les contraparts del Fons dels mateixos països.

Les assistències tècniques que es portaran a cap junt amb les diferents contraparts del sud se centren en els àmbits d’igualtat, turisme, joventut, urbanisme i música.

Aquesta edició serà finançada per l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament del Govern d’Espanya a través de la Confederació de Fons de Cooperació i Solidaritat de l’Estat espanyol.

El projecte té com a objectiu crear una consciència solidària i cooperativa entre les persones voluntàries que participen, prestar assistència tècnica especialitzada en municipis i entitats dels països del sud, i obrir un espai de participació directa en terreny per a les entitats locals sòcies del Fons en projectes de cooperació internacional al desenvolupament que està executant l’entitat. A més es vol afavorir la creació d’espais de participació, intercanvi i transferència de coneixements entre municipis del País Valencià i localitats de països del sud, sensibilitzar als voluntaris sobre la realitat dels municipis del sud i sobre la importància de la cooperació internacional al desenvolupament descentralitzat a l’àmbit local, així com donar importància a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible.

Les 10 persones seleccionades han fet una jornada formativa i de convivència, prèvia al període de cooperació tècnica en el sud. A més a més, han conegut de primera mà experiències d’anteriors edicions i s’han format, entre altres, al voltant del sistema de cooperació internacional al desenvolupament descentralitzada des de l’àmbit local, incidint en el model de cooperació tècnica.

El projecte té la finalitat d’enfortir les aliances municipalistes entre el nord i el sud, i crear xarxes d’intercanvi i transferència de coneixements entre les entitats locals sòcies del Fons Valencià i les contraparts del sud amb les quals el Fons desenvolupa projectes de cooperació internacional al desenvolupament.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *