foradia subscriutegrat

S’ofereix voluntariat internacional al personal tècnic municipal mitjançant un projecte del Fons Valencià per la Solidaritat

L’objectiu d’aquest projecte, el qual compta enguany amb 24 places, és prestar assistència tècnica especialitzada durant un mes en municipis i entitats de Bolívia i l’Equador

El Fons Valencià per la Solidaritat ha obert el termini d’inscripció (el qual finalitza el 5 de maig) per a cobrir 24 places de voluntariat internacional mitjançant la cooperació tècnica en municipis i entitats de Bolívia i l’Equador, d’acord amb projectes sol·licitats des dels mateixos països del sud.

El projecte, denominat ‘Especialista Municipal Voluntari/ària’ està enfocat a personal tècnic especialitzat d’ajuntaments i mancomunitats que formen part del Fons Valencià; persones tècniques de qualsevol ajuntament o mancomunitat no integrat en el Fons, però que estiguen empadronades en un municipi o espai mancomunat adherit al Fons; i personal especialitzat de la Comunitat Valenciana. Les places que s’ofereixen es concentren en la seua majoria en l’àmbit del turisme, periodisme/comunicació, agents de desenvolupament local, música, joventut, igualtat, gerència, enginyeria i gastronomia. 

Aquest projecte és propi de l’Ajuntament d’Alcoi, ja que el consistori és soci del Fons Valencià per la Solidaritat. Per tant, la participació en aquest no té cap cost directe sobre l’assistència tècnica, ni per a l’entitat local ni per al seu personal tècnic municipal que desitge participar.

Els objectius generals d’aquesta convocatòria pública són els de crear una consciència solidària i cooperativa en les persones voluntàries que participen; prestar assistència tècnica especialitzada en municipis i entitats dels països del sud; i obrir un espai de participació directa en terreny per a les entitats locals sòcies del Fons en projectes de cooperació internacional al desenvolupament que està executant l’entitat. També es pretén afavorir la creació d’àrees de participació, intercanvi i transferència de coneixements entre municipis de la Comunitat Valenciana i localitats de països del sud; sensibilitzar a les persones voluntàries sobre la realitat dels municipis del sud i sobre la importància de la cooperació internacional al desenvolupament; i empoderar al personal tècnic sobre la importància dels ODS.

El Fons compta amb el cofinançament de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament (AECID) i la col·laboració de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *