foradia elgrat

“Ni Trillo mereix ser Fill Adoptiu d’Alcoi, ni Alcoi mereix tindre un Fill Adoptiu com Trillo”

• Acte organitzat de Guanyar Alcoi amb l’objectiu de pressionar políticament perquè avancen els tràmits necessaris per a la retirada de la distinció de l'exministre Federico Trillo • Paco Cardona va explicar que la tragèdia del Yak-42 “no va ser un accident, allò va ser altra cosa. Perquè un accident suposa un acte involuntari, i la tragèdia del Yak-42, no ho va ser"

Ni Trillo mereix ser Fill Adoptiu d’Alcoi, ni Alcoi mereix tindre un Fill Adoptiu com Trillo. Aquesta ha sigut la tesi de l’acte que ha organitzat Guanyar Alcoi amb l’objectiu de pressionar políticament perquè avancen els tràmits necessaris per a la retirada de la distinció de l’exministre Federico Trillo, responsable de la tragèdia del Yak-42, que va causar la mort de 62 militars espanyols.

I és que Federico Trillo ostenta des de l’any 2000 el títol de Fill Adoptiu d’Alcoi. Segons va explicar Estefania Blanes, regidora de Guanyar: “han sigut ja dos els intents fallits de retirar-li aquest títol, hi han hagut amenaces de denúncia per part de l’exministre als regidors firmants de la ponència si aquesta seguia endavant i un seguit d’obstacles administratius”.

En aquest context se celebra aquest acte, que ha comptat amb la presència de víctimes i coneixedors de la seua gestió. Entre ells, Paco Cardona, pare d’un dels 62 militars espanyols morts en 2003 en la tragèdia del Yak-42. Luis Gonzalo Segura, extinent de l’Exèrcit de Terra, expulsat de les Forces Armades per denunciar corrupció en la cúpula de l’exèrcit i autor del llibre “El libro negro del Ejército Español“. I Juan Antonio Delgado Ramos, guàrdia civil i diputat de Podemos al Congrés.

Paco Cardona va explicar que la tragèdia del Yak-42no va ser un accident, allò va ser altra cosa. Perquè un accident suposa un acte involuntari, i la tragèdia del Yak-42, no ho va ser“. I denuncia que no n’hi haguera cap depuració ni rendició de comptes per part dels responsables, que, més aïna, van ser premiats políticament.

L’extinent Luis Gonzalo Segura va ressenyar el fet que “Federico Trillo hauria de ser jutjat per homicidi per la tragèdia del Yak-42. Trillo té les mans taxades de sang”. I el fet de no haver sigut jutjat, amb el patiment que comporta a les víctimes, és “el reflex del nostre país, que s’ha modernitzat, però no s’ha democratitzat”.

Per tots aquests motius, tal com va comentar el regidor Cristian Santiago, la ciutat d’Alcoi no vol una motxilla d’indecència que ens fa transportar Trillo diàriament arreu de l’Estat. I en aquest sentit, des de GuanyarAlcoi demanaran reprendre el procés de retirada de la distinció a través d’un canvi en el reglament de distincions que facilite la seva retirada.

L’assumpte ha trascendit als mitjans de comunicació d’àmbit estatal, que han vist la importància que presenta, no a soles per a les víctimes i per a la ciutat d’Alcoi, sinó també per a la democràcia.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *