foradia subscriutegrat

ACTAIO signa un nou règim organitzatiu i noves normes de funcionament

El consell rector de l'Acord Territorial per a l'Ocupació i el Desenvolupament Local d'Alcoi-Ibi-Ontinyent, han fet efectiva la incorporació de dos entitats locals: la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida i la Mancomunitat de l'Alcoià i El Comtat

El consell rector de l’Acord Territorial per a l’Ocupació i el Desenvolupament Local d’Alcoi-Ibi-Ontinyent (ACTAIO), s’ha reunit a les instal·lacions de la UNED d’Ontinyent per a signar un nou règim organitzatiu i noves normes de funcionament. A més a més, s’ha fet efectiva la incorporació a l’entitat de dos noves entitats locals: la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, i la Mancomunitat de l’Alcoià i El Comtat.

Segons els membres d’ACTAIO aquesta incorporació “segueix la promoció de la concertació territorial com a base per als acords, atenent que els pactes territorials per l’ocupació i desenvolupament local són un espai deliberatiu de participació dels agents socials i econòmics més representatius i administracions públiques. Tots ells poden així prendre decisions sobre aspectes que afecten el territori, i adequar la política local als problemes i necessitats d’aquest”.

Tots els integrants de l’entitat han signat la nova configuració. La nova composició d’ACTAIO inclou als ajuntaments d’Alcoi, Ibi, Ontinyent, les mancomunitats, FEDAC, IBIAE, COEVAL, CCOOPV, i UGTPV. Aquesta nova configuració serà objecte d’inscripció en el Registre de pactes territorials per l’ocupació i desenvolupament local participatiu i sostenible del País Valencià.

En la reunió també s’ha presentat l’equip tècnic que executarà l’actual projecte EMPACE 2023-2024 d’ACTAIO, un programa d’ocupació i desenvolupament local participatiu i sostenible que està subvencionat per LABORA i el Ministeri de Treball i Economia Social, que forma part del programa AVALEM TERRITORI i que actualment lidera l’Ajuntament d’Ontinyent.

Finalment, també s’ha donat a conéixer les diferents accions i línies de treball de l’actual projecte davant el consell rector.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *