foradia subscriutegrat

La proximitat, un dels màxims atractius del Campus d’Ontinyent de la UV

En aquest Campus es pot estudiar el Grau en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, el Grau en Infermeria, el Grau d'Administració i Direcció d'Empreses, el Grau de Magisteri Infantil, i el Màster en Psicologia General Sanitària

Per a molts arriba el moment de pensar en el seu futur acadèmic i laboral, i una de les decisions més importants és triar universitat. Una vegada feta la prova d’accés a la universitat (PAU), que enguany es farà en la setmana del 6 de juny, i tenint ja les notes, l’alumnat podrà fer la preinscripció per triar les seues opcions per ordre de preferència, però haurà d’esperar fins que els estudiants de la segona convocatòria de la PAU (juliol) tinguen les seues notes per a poder realitzar la matrícula. Al País Valencià una de les opcions està a Ontinyent i el seu Campus de la Universitat de València, en la qual s’ofereixen quatre estudis de Grau, i un de Màster, que són: Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, el Grau en Infermeria, el Grau d’Administració i Direcció d’Empreses, el Grau de Magisteri Infantil, i el Màster en Psicologia General Sanitària.

Pedro Pérez, coordinador del Campus d’Ontinyent de la UV, ha explicat que un dels Graus més sol·licitats és de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, ja que sempre és el que més llista d’espera té: “Es queden unes 250 persones en la llista d’espera, això demostra que té molta demanda. A més a més, cada any venen a visitar-nos uns 1.900 estudiants interessats en aquests estudis”. Pel que fa a demanda, els graus d’Infermeria i de Magisteri Infantil també estan molt demandats.

En total, en un nou curs a Ontinyent arriben uns 270 nous alumnes entre els graus i el màster, i segons assegura Pérez, sobre un 20% són de fora i han de quedar-se a viure a la localitat. Així i tot, destaca la ubicació del Campus com un avantatge: “Tenir un campus dins de les comarques i que atén als entorns més xicotets, dona la possibilitat que els estudiants dels voltants puguen anar i tornar en mitjans de transport públics o en privat, i, per tant, es fa més barat el cost d’estudiar perquè no han de buscar un pis de lloguer. Al final una universitat pública el que ha de buscar és això, que tinguem tots les mateixes oportunitats, i que una persona que per condicions econòmiques no pot llogar un pis, no puga estudiar. Aleshores el Campus d’Ontinyent facilita això, encara que hi ha molts estudiants, sobretot del màster, que venen de fora, principalment del País Valencià, però també hi ha algú d’Aragó”.

Un altre dels atractius d’aquesta universitat ubicada a la capital de la Vall d’Albaida és el tracte proper entre l’equip docent i l’alumnat: “És una de les coses que més agraeixen els estudiants. Al ser places reduïdes el professorat pot conéixer un poc millor a l’alumne. El nombre màxim d’alumnes en una classe és d’unes 50 persones, i si es fan subgrups, són molts menys, i això és pràcticament tutoritzar a l’estudiant i conéixer-lo molt millor. Per això la docència és molt agradable a Ontinyent”.

Per al pròxim curs 2023-2024, encara que no hi ha novetats respecte a la incorporació de nous graus i màsters, sí que hi ha pel que fa a projectes que s’estan desenvolupant al campus. Un dels més importants és que es faran celebracions al voltant del 25 aniversari de la fundació del Campus d’Ontinyent, que va començar amb la titulació d’ADE i que a poc a poc ha anat creixent. A banda, s’incorporarà el programa Unisocietat, una universitat per a majors de 30 anys, a la Nau Gran de la Universitat de València i, per tant, es regularan aquests estudis dels quals participen unes 300 persones.

Des del Campus també es preocupen per l’oferta cultural, i per això per al pròxim curs volen ampliar l’oferta expositiva amb mostres itinerants.

Finalment, s’incorporarà el Centre d’Idiomes que farà programes d’intervencions en el campus que podrà aprofitar tota la població, però especialment l’alumnat del campus ontinyentí; i també es posarà en funcionament el Parc Científic que s’està fent a la ciutat, i on la Universitat de València tindrà una important participació.

Tot açò fa que el Campus d’Ontinyent de la UV siga una molt bona opció per als joves universitaris, que a més a més, gaudeixen d’aquests anys no sols amb els seus companys de titulació, sinó que al ser un centre tan familiar, les relacions socials també es fan amb l’alumnat d’altres carreres. A banda, aquest campus té molt en compte la participació de l’alumnat i es duen endavant moltes de les seues propostes, com poden ser la festa de benvinguda, o curses.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *