foradia subscriutegrat

José Cantó: “la part personal està molt treballada, i les relacions personals són importantíssimes”

El Campus d'Ontinyent de la Universitat de València té una oferta formada per quatre titulacions, i per tal de saber més detalls sobre l'entitat hem parlat amb el seu director

  • Ara que s’està acabant el curs, com valores aquest any que ha estat marcat per l’adaptació a les mesures per a prevenir contagis de Covid-19?

Ha sigut un curs molt complicat, en molts aspectes. Però, ha sigut diferent d’altres centres educatius o a qualsevol etapa educativa. Hem hagut de prioritzar per seguretat, i amb la informació que teníem, perquè ara ja fem moltes coses, però quan vam començar, quasi ha sigut un treball diari, però estic content perquè al Campus no hem tingut cap focus originat ací, i estic satisfet de tot el que ha sigut aquesta experiència a pesar de la situació tan complicada que hem hagut de viure.

  • Els nous universitaris del pròxim curs estan a punt de fer la prova d’accés a la universitat. Quina és l’oferta en graus al Campus d’Ontinyent?

Actualment tenim quatre graus oficials, que són: Grau en Administració i Direcció d’Empreses, Grau en Magisteri d’Educació Infantil, Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, i per últim el Graduat o Graduada en Infermeria.

  • Quin d’ells és el que més demanda sol tindre?

Tots tenen molta demanda però, sí que és veritat que últimament hi ha més demanda en Infermeria i en Educació Infantil. Hem de pensar que en el passat curs la llista d’espera rondava al voltant de 500 persones, aleshores vol dir que el Grau que hem implantat en la Universitat de València, al nostre Campus, és un grau amb una alta demanda.

  • A part dels graus, el Campus d’Ontinyent té algun tipus de novetat pel que a activitats o projectes?

Tenim el programa per a majors, que té molt d’èxit, però que enguany ha sofrit una retallada per la situació que tenim. Així i tot, encara mantenim tres grups que estan en actiu, i per al pròxim curs els mantindrem i iniciarem un nou grup. Així que, anime a la gent de més de 30 anys que vulga apuntar-se a aquest programa a què ho faça, perquè té temàtiques molt variades, i intentarem recuperar tota l’activitat que teníem, com visites, exposicions, conferències, viatges, recuperarem a poc a poc, si la situació ho permet. Aquesta és la novetat més gran. A més també volem fer la implantació d’un postgrau, però que ja serà per al curs següent.

  • Com definiries el Campus d’Ontinyent?

Diria que el Campus d’Ontinyent és un campus de qualitat perquè té a la Universitat de València al darrere, que és la Universitat més important del sistema universitari valencià. A més, és un campus molt proper perquè tenim molt pocs alumnes; són sols un grup per curs, i això fa que eixes relacions entre professorat i alumnat siguen relacions molt familiars i properes, que faciliten eixe procés d’aprenentatge, que moltes vegades, en campus més grans, que puguen tindre una oferta cultural més gran, es perd un poc. Ací, la part personal està molt treballada, i crec que les relacions personals són importantíssimes.

A més al nostre campus, a banda de fer una llavor educativa i investigadora, perquè també tenim grups d’investigació que estan en el mateix campus, també fem una funció social i vertebradora del territori molt important, perquè el Campus de la Universitat de València a Ontinyent permet que moltes persones que per diverses circumstàncies no podrien seguir uns estudis universitaris a la capital, tinguen una oportunitat per a poder fer aquests estudis i poder retenir gent a les nostres comarques, perquè el 90% del nostre alumnat prové de les comarques centrals valencianes, i aleshores, ens permet que eixe talent, que en altres condicions s’haguera d’anar a altre lloc, puga romandre en el nostre territori. Aquesta és una funció que com a universitat pública s’afegeix a l’excel·lència acadèmica i investigadora, i a la difusió de la ciència i el coneixement a la societat. La nostra funció social i vertebradora del territori jo crec que és importantíssima i s’ha de destacar de cara a altres tipus d’estudis universitaris.

Font: Belén Rivas./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *