foradia pressupostparticipatiualcoi

3.597 persones participen en el programa d’educació financera de la Fundació Caixa Ontinyent

Des de l'entitat s'ha decidit reforçar aquest projecte davant l'alta demanda per part de professors i de centres docents. Actualment, s'està treballant en el llançament d'una Aula Virtual

Fundació Caixa Ontinyent ha fet un balanç sobre com ha funcionat el programa d’educació financera durant aquest curs escolar. Segons han informat hi ha hagut una gran participació, amb 3.547 persones, i unes 98 activitats per a docents i centres docents. Per a la fundació aquestes xifres “mostren la gran acceptació d’aquest programa que estudia noves accions per al pròxim curs escolar”.

Concretament, durant aquest curs s’han dut a terme diferents activitats, com per exemple els cursos per a professors, que s’han fet a través del Cefire, i que estan homologats. Aquests han tingut una demanda tan alta que ha generat la necessitat de noves convocatòries i l’ampliació de temàtiques que ja estan programades per a després de l’estiu.

També s’han dut a terme conferències i sessions formatives per alumnes, que s’han pogut realitzar de forma presencial i en línia, amb temàtiques suggerides pels professors, i que han estat adaptades en funció de l’edat i la formació. En aquestes xarrades s’han tractat temes com la ciberseguretat, els jocs d’atzar i apostes, el sistema financer, i l’emprenedoria.

Els tallers i les representacions teatrals també han tingut cabuda en aquest curs, que han permés una formació integrada en una activitat recreativa i divertida, on els xiquets van poder fer una representació teatral basada en els cinc contes de la col·lecció de ‘Els contes de Dino’.

En aquest curs també s’ha dut a terme la segona edició del concurs sobre coneixements financers dirigit a l’alumnat de 4t d’ESO. En la final van participar 27 alumnes provinents de 19 centres de localitats com Ontinyent, Canals, Bocairent, Elx, Alcoi, Banyeres, Castalla, Gandia, Cocentaina, o Castelló. Gràcies a aquest concurs els professors han anat destacant l’efecte motivador entre l’alumnat.

La Fundació Caixa Ontinyent no sols vol que aquest projecte tinga continuïtat, sinó que s’incorporen noves eines que permeten multiplicar les actuacions i fer més segmentada i accessible la formació financera.

Elena Enguix, responsable de Docència de la Fundació, ha assenyalat que: “L’alfabetització financera no sols aporta beneficis a les persones, sinó també a l’economia d’un país i a la societat en el seu conjunt. Formar a formadors és una experiència realment motivadora perquè saps que estàs actuant sobre persones que, al seu torn, traslladaran els seus coneixements a unes altres, alimentant una espiral positiva de creixement exponencial. Actuar sobre els alumnes també té la seua part gratificant perquè els xavals de hui són els qui dirigiran el nostre futur, i per això, hem de facilitar-los una formació adaptada, accessible i divertida en la mesura que siga possible. En eixe sentit, estem treballant la disposició d’una Aula Virtual que esperem presentar en el mes vinent d’octubre”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *