foradia subscriutegrat

L’Ajuntament d’Alcoi destinarà 160.000 euros per lluitar contra els incendis

Més de 130 voluntaris col·laboraran en aquest programa de prevenció, que es durà a terme durant tot l'any

L’Ajuntament d’Alcoi està treballant durant tot l’any per a prevenir els incendis, i per això està fent actuacions per lluitar contra els possibles focs al nostre entorn natural. En total es destinaran més de 160.000 euros en aquesta causa, i s’inclourà el voluntariat. A més a més, s’ha de destacar que aquesta va ser la proposta més votada en l’apartat de despesa corrent dels pressupostos participatius de 223, concretament fer un tallafoc. D’aquests diners, es destinaran 53.701 euros al manteniment del tallafoc que s’ubicarà a la carretera de Bocairent en la zona de la urbanització El Sargento.

A banda, el consistori ha aconseguit diferents subvencions per aquest tema, concretament, una de 35.185 euros per al manteniment del tallafoc de la urbanització de l’Estepar. Els diners han vingut des del Fons Estratègic de la Generalitat Valenciana.

També s’ha obtingut la màxima subvenció per part de la Diputació per a l’execució de plans locals de prevenció d’incendis, amb un import de 40.000 euros. Amb aquests diners es faran tres actuacions: el manteniment del ‘Camí de les Llacunes’, reparació de la instal·lació de la xarxa d’hidrants per a la prevenció d’incendis forestals al Mas de la Cova, i per al manteniment de la faixa auxiliar paral·lela a la carretera CV-796 entre la CV-795 i l’àrea d’ús públic del Preventori.

Segons la normativa, és obligatori executar les infraestructures de prevenció d’incendis en zones urbanes i disseminat. Per això, des de l’Ajuntament col·laboren amb les urbanitzacions per a dotar de les millores infraestructures a aquestes i que aprofiten no sols per a protegir-los, sinó que també per a dotar de recursos als mitjans d’extinció en possibles incendis forestals prop d’aquestes. Els propietaris que no coneguen la normativa, d’obligatori compliment, pot consultar-se al Departament de Transició Ecològica o al Departament de Protecció Civil.

Per a la prevenció d’incendis, hi ha més de 130 voluntaris que col·laboren. Concretament, en el programa Voluntariat de vigilància forestal, que es du a terme durant sis setmanes de juliol i agost, per a grups de 4 persones de dilluns a divendres, és a dir, amb 24 voluntaris en total es fan activitats ambientals al matí, i rutes de vigilància a la vesprada a peu, en bicicleta, i en torres de vigilància.

A més a més, ACIF i Protecció Civil, també tenen un conveni per a treballar de forma altruista en vigilància dels incendis. Concretament, treballen unes 100 persones, i s’hauria de sumar 10 voluntaris del Club d’Amigos 27 MHz – 30 Charly Alpha, per tindre un total aproximadament de 135 persones treballant en la lluita contra el foc.

S’ha de tenir en compte que també està el Servei de Bombers Forestals de la Generalitat Valenciana.

Teresa Sanjuán, regidora de Transició Ecològica ha indicat que: “En primer lloc, vull agrair a totes les persones que dediquen el seu temps per previndre i vigilar els possibles incendis. El nostre govern municipal treballa durant tot l’any per evitar els incendis, és fonamental actual en els espais naturals, tal com estem fent des de fa molts anys”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *