foradia subscriutegrat

Pla de Prevenció Incendis a l’Àgora

Suárez, cap de secció de Prevenció d’Incendis Forestals i Emergències, ha estat l’encarregat de presentar el Pla de Prevenció d’Incendis Forestals de la Demarcació d’Alcoi (...) "No volem un document que es quede en la prestatgeria", ha subratllat (...) Té una vigència de 15 anys i es revisa cada 5 (...)

prevencioincendisagoraJorgé Suárez, cap de secció de Prevenció d’Incendis Forestals i Emergències, ha estat l’encarregat de presentar el Pla de Prevenció d’Incendis Forestals de la Demarcació d’Alcoi. Durant la xerrada, on han assistit el conseller de Justícia i Gobernació, Lluís Santamaria, i la directora general d’Emergències, Irene Rodríguez, acompanyats per l’alcalde Toni Francés, s’ha destacat la necessitat de la “localització de les zones en major risc” i la “prevenció del foc”.

S’ha començat explicant l’àmbit a què s’estén el pla en qüestió, que abarca 40 municipis, 158.000 ha totals i 77.000 ha forestals, i que implica a un total de 191.000 habitants. Les àrees d’interés, a banda de l’Alcoià, són l’Alt Vinalopó, L’Alcoià, El Comtat i la Vall d’Alcalà. Altres dades curioses han estat la menció de les finalitats del pla, des d’un punt de vista més intern: a banda de la prevenció directa i de la facilitació al medi de les eines necessàries, Suárez ha volgut remarcar els objectius operatius, com ara la necessitat d’elaborar un pla integral i un marc general de prevenció i, molt important, arribar al punt d’homogeneïtzar criteris.

Causes dels incendis

La vigència del pla és de 15 anys amb revisions cada cinc. “No volem un document que es quede en la prestatgeria”, ha remarcat Suárez. De fet, el pla es pot consultar en la web de Conselleria (cliqueu ací). La intenció prioritària d’aquesta mesura és la reducció del grup de causa intencionat que provoca el foc i el recolzament als mitjans d’extinció.

Nota a peu de pàgina. La presentació no ha estat oberta al públic en el sentit de què semblava un monòleg, i mal assajat. No s’escoltava bé el que s’intentava explicar (malgrat que, personalment, he fet gestos indicant-ho). Fins que no hem preguntat, no hem sabut qui eren els personatges que presidien la taula. Com a periodista, el medi ambient i els continus incendis a la Comunitat em semblen aspectes molt importants com a per a menysprear-los d’aquesta manera. Resumisc: mala organització


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *