foradia subscriutegrat

Reciclar els residus de 2022 li reporta a Alcoi ingressos de més de 400.000 euros

L'import obtingut permet cobrir únicament el 9% de la despesa que suposa el servei de recollida de residus, neteja viària i ecoparc, que ascendeix a 4,5 milions d'euros anuals

L’Ajuntament d’Alcoi obté 408.834,6 euros per reciclar els residus de 2022. Aquest import suposa únicament el 9% de la despesa que suposa el servei de recollida de residus, neteja viària i ecoparc, que en l’actualitat ascendeix a 4,5 milions d’euros a l’any. Donada la situació, des de l’Ajuntament adverteixen que “no es pot baixar l’import del rebut de la brossa, ja que amb el que es paga en l’actualitat no és suficient per a cobrir el servei“, un cost molt superior que el que paga la ciutadania.

Per altra banda, cal destacar la tendència en augment de reciclar a la capital de l’Alcoià, concretament en les fraccions paper-cartó i vidre, mentre que disminueix en la part de restes i envasos. No obstant això, mentre que existeix una compensació econòmica per aquesta acció ecològica, la recollida del contenidor gris té un cost per a les arques municipals, a més de mediambiental. Finalment, cal destacar també la implantació del contenidor marró per a les restes orgàniques, que s’empren per a realitzar compost i que també han suposat una reducció de residus en la resta.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *