foradia subscriutegrat

Alcoleja gaudeix d’un agost carregat d’activitats

A banda de les festes que se celebraran entre els dies 17 al 21 d'agost, també hi haurà programació cultural durant els dies 14, 15 i 16

Alcoleja, un dels pobles més alts de la província d’Alacant, a la comarca d’El Comtat, celebrarà les seues festes entre els dies 17 i 21 d’agost. Però abans, perquè la diversió dure més dies, s’ha fet una xicoteta programació cultural, que començarà el dia 14. Aquest primer dia estarà dedicat a les jornades esportives. Al llarg del dia es disputaran competicions de diferents modalitats esportives al poliesportiu municipal. L’endemà, serà el dia dedicat als majors, on es ballaran danses de la mà del Grup de Danses l’Argelaga, que finalitzarà amb un berenar. Per al dia 16 hi haurà pilota valenciana, ruta de senderisme a l’Aitana, i per a acabar el dia, un sopar a la plaça, on es proclamaran els guanyadors de les jornades esportives.

Una vegada finalitzat aquests tres dies, serà el torn de començar les festes. El dia 17 serà la festa de disfresses, on la gent del poble es diverteix. Aquest és un dels actes on la gent més gaudeix, tal com ha assenyalat l’alcaldessa de la localitat, Gemma Baldó, que després de quatre legislatures com a regidora s’estrena com a alcaldessa.

El divendres 18 es farà una despertà a les 10h, i cap a les 12:30h, es farà una cercavila amb la Societat Musical Cultural d’Alcoleja, on podrà participar tot el poble. Després serà el torn de la missa, i ja a la vesprada serà el moment de la ruta de contacontes, que donarà pas a l’actuació de Xavi Castillo a la nit.

El dia 19, dia gran de les festes d’Alcoleja, el dia començarà de bé matí, amb el Cant de l’Aurora, un dels actes més volguts per la població, que acabarà amb una xocolatada popular. En el Dia de Sant Vicent Ferrer, també es farà una cercavila, i una missa durant eixe matí, i a la vesprada serà el moment de jugar al gran joc de l’oca valenciana, una processó en honor a Sant Vicent Ferrer, i un espectacle de mentalisme i hipnosi de la mà de Toni Pons per a acabar la nit.

El diumenge 20 d’agost el dia estarà dedicat a la Mare de Déu dels Desemparats, amb una cercavila, i missa. A la vesprada hi haurà un concert de música mexicana, i finalment un espectacle humorístic a la plaça del poble.

Per a tancar aquestes festes de 2023 se celebraran les tradicionals paelles, on es farà una gran festa, que donarà pas a la festa aquàtica amb tobogans.

Gemma Baldó ha llançat un missatge per a convidar a tota la gent de gaudir d’aquestes tradicions: “Tenim una programació molt variada, per a majors i per a menuts. Ho preparem tot amb molt de gust per a la gent del poble, però també per a la resta, que volem que participen”.

Font: Redacció./


animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *