foradia subscriutegrat

Alcoleja: Un tomb pels pobles de les nostres comarques

La zona de les comarques interiors del nord de la província d'Alacant són la destinació perfecta per a poder gaudir de la natura i de la bona gastronomia de la zona. Ens endinsem als pobles d’El Comtat i l’Alcoià

Entre la Serra d’Aitana i Serrella, fent frontera entre les comarques de El Comtat i la Marina Baixa, encara que pertany a la primera d’elles, està ubicada la població d’Alcoleja.

Alcoleja és un dels municipis de les comarques de El Comtat i l’Alcoià, que estan dins del que es coneix com a comarques centrals valencianes. Ubicat en l’interior del nord de la província d’Alacant amb uns paratges perfectes per als amants de la natura. Però, en aquests pobles de les comarques no sols hi ha riquesa natural, també compten amb un important patrimoni històric i arquitectònic, i una gran oferta gastronòmica.

Aquest municipi està situat molt a prop de la Serra d’Aitana, i per això des de la localitat comencen infinitats d’excursions que van fins al cim d’aquesta serra. A més, hi ha altres rutes que dirigeixen a la Font de la Forata, als cims del Partagat o al Port de Tagarina.

Dins del nucli urbà d’aquesta població de El Comtat, es pot visitar el Palau del Marqués de Malferit, d’estil medieval, en el qual es poden contemplar unes meravelloses vistes de la zona. Gràcies a estar tan prop de les muntanyes, al seu terme municipal se sol practicar la recollida de bolets durant l’hivern. Una de les seues festes més típiques és la de ‘Els Fadrins’, en la qual es realitza una romeria que va fins a la pedania de Beniafé.

Als voltants d’Alcoleja es poden trobar salts d’aigua, balses, aqüeductes, i brolladors, o passejar a prop del riu Frainós.

En “Un tomb pels pobles de les nostres comarques” coneixem Alcoleja, Almudaina, Alqueria d’Asnar, Banyeres, Beniarrés, Benimarfull, Benilloba, Gaianes, Millena i Planes, són alguns dels municipis de les comarques de El Comtat i l’Alcoià, que estan dins del que es coneix com a comarques centrals valencianes.

Font: Belen Rivas./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *