Francesc Ferre apropa les seues investigacions a l’obra ‘La vall de Perputxent. Les cartes de poblament de 1611’
L'historiador de Bocairent ha publicat aquest llibre de la mà de la Universitat d'Alacant on explica un moment clau en la vida d'aquesta zona quan estava poblada per famílies morisques fins que van ser expulsades en l'any 1609
Francesc Ferre Domínguez (Bocairent), és llicenciat en Història Moderna per la Universitat de València, centrant les seues investigacions en els segles XVI i XVII. Fa poc temps, ha tret a la llum un nou llibre on el protagonista dels seus estudis ha sigut la vall de Perputxent, i on explica com va ser el moment en el qual les famílies morisques que habitaven en la zona van ser expulsades cap a l’any 1609.
En ‘La vall de Perputxent. Les cartes de poblament de 1611’, també es conta com va ser l’arribada dels nous pobladors cristians i com des d’aquest moment es va iniciar una nova cultura, una nova llengua, i una nova societat en el territori. Tot això gràcies al testimoni documental que s’ha pogut extraure de quatre cartes de poblament que són de les localitats de Beniarrés, Benillup, Canèssia i l’Orxa, que fins ara han sigut inèdites i que són les autèntiques cartes fundacionals de l’actual vall de Perputxent.
A més a més, Francesc Ferre analitza la identificació dels repobladors, entre els quals va tenir un paper destacar els mallorquins, i també les causes de l’abandonament de Canèssia i Benillup, i un exhaustiu recull de 160 topònims que fan d’aquest llibre un referent imprescindible per a conéixer la història de la vall de Perputxent.
Comenta i participa-hi