foradia subscriutegrat

Projecte Microvinyes: hi ha un bon mirall on mirar-se

Josep Nebot: “L'agricultura racional i responsable contribueix a la conservació de la biodiversitat". El biòleg i tècnic ambiental afirma que aquesta conservació “no ha de ser només responsabilitat dels poders públics sinó que ha de ser socialment compartida”. Josep Nebot participara en l'II Curs Microvinyes dictarà la seua ponència el dissabte 8 de novembre 11:30h.

josep nebot

Josep Nebot, biòleg i tècnic ambiental./

L’agricultura és una activitat econòmica que no ha de ser enemiga de la conservació de la biodiversitat. “Tot el contrari -diu Josep Nebot, biòleg i tècnic ambiental- una agricultura racional i responsable contribueix a la conservació de la biodiversitat i en el projecte Microvinyes hi ha un bon mirall on mirar-se”.

Josep Nebot és un altre dels professors que participaran en l’II Curs Microvinyes que s’inaugurarà aquest divendres que ve 7 de novembre a la Seu Universitària de Cocentaina i que està organitzat per la Universitat d’Alacant. Algunes de les conferències i ponències també tindran lloc en Àgora Alcoi.

Josep Nebot dictarà la seua ponència el dissabte 8 de novembre a les 11.30h i porta per títol “Actualitat de la Biodiversitat. Avinença (custòdia del territori)”.

El biòleg dissertara sobre dues idees fonamentalment:

La primera, que l’agricultura és una activitat tolerable amb la conservació de la biodiversitat i “que fins i tot pot arribar a ser una fàbrica de biodiversitat”. Però perquè això siga possible s’ha de posar l’accent que es pot desenvolupar una agricultura racional i responsable.

La segona idea versarà sobre la custòdia del territori i els acords als quals propietaris i entitats socials han d’arribar per preservar els recursos naturals. “Evidentment -diu Josep Nebot- el propietari que tinga terrens i els cuide convenientment ha de ser recompensant perquè la seua labor repercuteix en el medi ambient i per tant qui es beneficia del seu esforç és tota la societat”. Josep Nebot es lamenta que “aquest tipus de compensació ja està desenvolupada en determinades directrius europees, però a Espanya, desgraciadament, encara no s’estan aplicant”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *