foradia subscriutegrat

L’Encantada

Sonet per José Antonio Tomás Andrés

És l’estiu un temps de vacances on tot el món pot desconectar-se de les seues feines habituals per a endinsar-se en un altra vida totalment diferent. Una temporada de les que més podem disfrutar al llarg de l’any i que ens aporta una riquesa personal tan a nivell emocional com espiritual. Les vacances ens aprofiten per a fer activitats que no podem fer en la resta de l’any, siga per algun tema familiar o laboral.

Agost és ja el tercer mes de vacances, en el que ja podem gaudir d’unes nits mes llargues i més fresques. A cadascú li toquen els trenta dies que generalment li corresponen, en un mes diferent. El  cert és que podem aprofitar aquest temps pera a viatjar, fer sport… en definitiva, fer tot allò que realmente ens interessa i desitgem. El temps lliure del que disposem ens ajuda a portar un altre ritme de vida i a refer-se física i mentalment.

Els dies de l’estiu són meravellosos, però les nits són màgiques, ja que són especials pel seu ambient acollidor. L’aire fresc i perfumat, i el cel quallat d’estrelles, són una font d’inspiració. La satisfacció que ens proporciona l’estiu ens ompli d’alegria, entusiasme i optimisme. 

Al poble de Planes es celebra l’estiu cultural que comença al juliol i acaba en setembre. En juliol han hagut diversos esdeveniments, com ara: l’escoleta d’estiu per als xiquets i xiquetes. L’inauguració de la Casa de la Música. Sopar de convivencia i un llarg etcètera. El mes d’agost estarà especialment dedicat a  varios sports, sent el pàdel un dels principals.  

En aquest poble està l’Encantada que es un barranc amb molts atractius. A part d’un paisatge magnífic, hi ha gorgs com l’Estret, el Blavet, la Pau, etcètera, a més d’altres que són de menys profunditat i que aprofiten per a xiquets de diferents edats. Com la fondària es diversa, cadascú pot triar la que millor s’acomode a les seues necessitats. 

Cal destacar el Gorg del Salt, per ser el de majors dimensions i és el més bonic i concorregut. Té una galería en el penya-segat estupenda, i un salt d’aigua que cau com una cascada que té uns quans metres d’alçada, les quals li donen una bellesa singular. Allí a part que cap molta gent, hi ha una font d’aigua per a beure i preparar paelles i qualsevol altra classe de menjar.

I per últim va un sonet que dedique a l’Encantada esperant siga del seu grat.

    L’ENCANTADA

Des de l’Estret al pont de les Calderes:

l’Encantada. Té gorgs i manantials,

dolços aromes de pins i jarals,

de romers, baladres i falagueres.

Barranc gegant que alberga a les riberes

gran quantitat de flors i vegetals,

abundància d’arbusts ornamentals

i la genial ombra de les xoperes,

Cau per l’estiu un sol fort de justícia

entre alguns grups de gent que allí aniran

per a esmorzar, dinar i prendre el bany.

Dones belles que són una delícia 

i homes guapos i fornits sempre van,

on juguen i es relaxen any rere any.

  

Font: José Antonio Tomás Andrés./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *